Милијаш у пречку, Мудрински - у мрежу

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ХАЈДУК У КУЛИ

- У ПРВОЈ УТАКМИЦИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ

  • Утакмица у Кули играна је пред празним трибинама, пошто је Фудбалски савез Србије забранио организован долазак Звездиних навијача, а Хајдук потом тражио да се меч игра без публике јер није могуће разликовати навијаче домаћег и гостујућег клуба

        ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде победили су данас у Кули домаћи Хајдук са 1:0, у првој утакмици шестог кола Супер лиге Србије.

        Стрелац јединог гола био је Огњен Мудрински у 15. минуту.

        Нападач црвено-белих савладао је противничког голмана ударцем главом после центаршута капитена Ненада Милијаша из корнера пред ближу стативу.

        Звезда је имала иницијативу током меча, али без много прилика за гол, док је Хајдук тек у другом полувремену изградио неколико добрих напада, међутим, без жељене завршнице.

        Милијаш је у 8. минуту погодио пречку из корнера, пошто је голман Хајдука Бојан Браћ успео да скрене лопту и спречи погодак. Два минута касније Браћ је одлично реаговао после шута Звездиног капитена са око 10 метара.

        Две прилике за госте у првом делу имао је и Дарко Лазовић, али је у 29. и 33. минуту био непрецизан.

        Најближи поготку у другом полувремену поново је био Милијаш, када је у 86. минуту шутирао са око 20 метара, али је Браћ „парадом” одбранио његов покушај.

        Утакмица у Кули играна је пред празним трибинама, пошто је Фудбалски савез Србије забранио организован долазак Звездиних навијача, а Хајдук потом тражио да се меч игра без публике јер није могуће разликовати навијаче домаћег и гостујућег клуба.

        Звезда се овом победом пробила на прво место Супер лиге, али већина утакмица шестог кола играће се од 16.30, док ће се сутра у 18.00 у Београду састати Партизан и Слобода из Ужица.

        Црвено-бели, међутим, имају да одиграју и одложену утакмицу првог кола с Јавором у Ивањици. Тај меч заказан је за 3. октобар.

        Хајдук, за који је данас дебитовао тренер Милан Милановић, остао је без победе ове сезоне и на два освојена бода.

        ХАЈДУК: Браћ, Цветковић, Црноглавац, Булатовић, Милутиновић, Стојковић, Обровац, Секулић, Веселиновић, Поповић, Адамовић. Тренер: Милановић.

        ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Младеновић, Максимовић, Јовановић, Микић, Миливојевић, Вешовић, Милијаш, Лазовић, Мудрински, Касалица. Тренер: Јанковић.

        (Политика)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари