Два гола Тадића у важној утакмици за „Свеце“

САУТХЕМПТОН ЈЕ САДА БОД ИЗА СВОНСИЈА НА 18. МЕСТУ И НАДА СЕ ПОРАЗУ ВЕЛШКЕ ЕКИПЕ ОД ЧЕЛСИЈА

        Фудбалери Саутхемптона победили су Борнмут са 2:1 у 36. колу енглеске Премијер лиге, а српски фудбалер Душан Тадић је одиграо фантастичан меч.

        Тадић је са два гола практично сам водио „Свеце“ до победе, па је Саутхемптон уписао врло важну победу у борби за останак у Премијер лиги.

        Саутхемптон је повео у 25. минуту када је искористио једну грешку у нападу Борнмута и муњевитом контром ухватио на спавању одбрану гостију.

        Лемина је повукао по десној страни, пратио га је Тадић лево и када га је Лемина пронашао додавањем по земљи, Србину није било тешко да лопту пошаље у мрежу сам испред Асмира Беговића.

        Борнмут успева да одговори у смирај првог дела игре. Тренутак непажње и корнер у првом минуту надокнаде првог полувремена, Кинг је остао сам на другог стативи и савладао је голмана Саутхемптона за 1:1.

        На сличан начин као и пола сата раније, Саутхемптон постиже и други гол у 54. минуту, с тим што је овог пута Тадић све урадио сам. Пресекао је напад Борнмута на половини терена и после соло акције шпицом са 16 метара погађа угао гола за 2:1.

        То није било све од српског играча. У 70. минуту Тадић мајсторски проналази Бертранда на дугом лоптом по дијагонали у казненом простору, али Бертранд не успева да савлада Беговића по трећи пут. Већ у 71. минуту Тадић петом упошљава Чарлија Остина који шутира поред гола.

        Само неколико минута раније српски играч је имао добру шансу за хет-трик, а Саутхемптон је притискао и тражио трећи гол којим би мирније могао да уђе у финиш меча.

        Тадић је у 86. минуту измењен и испраћен аплаузима. Борнмут је у финишу почео озбиљно да прети преко Фрејзера, али је Саутхемптон захваљујући голману Мекартију издржао и победом дошао до 32. бода.

        Саутхемптон је сада бод иза Свонсија на 18. месту и нада се поразу велшке екипе од Челсија. Борнмут је 12. са 38 бодова.

        Кристал Палас је победио Лестер са 5:0, али се Лука Миливојевић није уписивао у стрелце. Вилфрид Заха је дао први гол за Палас у 17. минуту, МекАртур је дуплирао предност у 38.

        Миливојевићев тим се распуцао тек у последњих десетак минута. Прво је Лофтус-Чик погодио у 81. минуту, ван Архолт је три минута касније повисио на 4:0, а коначан резултат је поставио Бентеке са беле тачке у 90. минуту.

        У осталим утакмицама дана, Евертон је победио Хадерсфилд са 2:0, а Вест Бромвич Албион је био бољи од Њукасла са 1:0. Барнли и Брајтон су играли без голова.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари