Бразил 2013: После пенала Шпанија у финалу

НАКОН ШТО СУ САВЛАДАЛИ ИТАЛИЈУ У ПОЛУФИНАЛУ

ПОСЛЕ БОЉЕГ ИЗВОЂЕЊА ПЕНАЛА, РЕЗУЛТАТОМ 7:6

         Прво полувреме донело је одличну утакмицу, нарочито селекције Италије. Тврдње селектора Пранделија и голмана Буфона пре меча, да се не плаше Шпаније, показале су се тачним, па су Азури били доста бољи у првом полувремену овог сусрета.

         Ређале су се прилике пред голом Касиљаса у првом полувремену, а најбољу је имао фудбалер Наполија Кристјан Мађо, чији ударац главом у 36. минути сјајно брани Икер Касиљас. Узвратила је Шпанија преко Тореса, али је нападац Фурије шутирао поред гола.

         Прво полувреме је завршено са још два доста добра покушаја Италијана, али је Касиљас поново спашавао гол своје репрезентације.

         Наcтавак утакмице није понудио фудбал као из првог полувремена. Имале су обе репрезентације неколико солидних покушаја, а Италијани су у једном тренутку у потпуности контролисали утакмицу, али до гола нису могли. Регуларних 90 минута је завршено без голова.

         Прву велику прилику у продужетку је пропустио Емануеле Ђакерини, који је погодио стативу, да би потом Шпанци направили притисак на гол, али је италијанска одбрана на време отклањала опасност испред свог гола, а и фудбалери Шпаније су се доста испромашивали.

         Шпанија је била нешто конкретнија и у другом продужетку. Ћави је погодио стативу, добре прилике су имали Хави Мартинез и Навас, али лопта једноставно није хтјела у гол, па се приступило извођењу пенала.

         У извођењу пенала су се боље снашли Шпанци и за титулу ће се борити са домаћом селекцијом, тимом Бразила.

         Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари