Вучић: Некима од наших је важнији m2 пешкира на мору у Хрватској од магнум кримена у Јасеновцу

АКО НЕМА КМ РЕГИСТАРСКИХ ТАБЛИЦА – ОНДА СРБИЈА НЕ ЖИВИ НА КОСОВУ“

* Београд ће до 1. септембра радити оно што можемо. Они заједно са НАТО могу шта хоће, мада се Столтенберг понаша одговорно, Кејфор такође, али силе заштитнице, чије је то чедо, баш брига за Србе и Србију. Јер, по њима је Косово суверена земља и хоће да отерају Србе са Косова

* „Од потписивања Бриселског споразума, који предвиђа формирање Заједнице српских општина, прошло је више од девет година. Запад то не занима и они кажу да све мора да буде у складу са косовским уставом. Ако је  тако, Приштина то може да уради и без дијалога

* Србија ће учинити све да одржи мир, готово по сваку цену. А по сваку цену значи да ћемо учинити све да не крене погром и убијање нашег народа на Косову и Метохији

________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је да је његов задатак да гради боље односе са Хрватском, али је поновио лични став да никада неће отићи на хрватско море.

       „Морам да дам све од себе да имамо најближе могуће односе, али то не значи да треба да заборавим на све шта је чињено нашем народу”, поручио је он за ТВ Прва.

       Поводом летовања у Хрватској, још је рекао:

       „Што да се љуте грађани који су на (хрватском) мору, да кажем да је метар кавдратни пешкира важнији од магнум кримена у Јасеновцу, да би од неког добио десет гласова више? Да ли то треба да буде политика председника Србије? Ја то не могу да променим”.

       Вучић је изјавио и да није оптимиста када је реч о предстојећем сусрету са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем у Бриселу, 18. августа, али да иде са добром вољом да укаже на сву, како је навео, погубност и опасност са којом се суочавамо.

       Подсетивши да је од потписивања Бриселског споразума, који предвиђа формирање Заједнице српских општина, прошло више од девет година, Вучић каже да Запад то не занима и да они кажу да све мора да буде у складу са косовским уставом.

       Ако је то тако, каже Вучић, Приштина то може да уради и без дијалога. 

       Што се пререгистрације тиче, председник Србије истиче да Албанцима није циљ да ми прихватимо РКС табле, већ да хоће да укину КМ таблице, јер су сви Срби са југа одавно прихватили РКС табле.

       “Јер када нема КМ таблица онда је то доказ да Србија не живи на Косову. А на то немају никакво право. И не постоји начин да нас на то натерају”, рекао је Вучић гостујући на Првој тв.

       На питање шта ће Београд да уради до 1. септембра, Вучић каже да ћемо радити оно што можемо.

       “Они заједно са НАТО могу шта хоће, мада се Столтенберг понаша одговорно, Кејфор такође, али силе заштитнице, чије је то чедо, баш брига за Србе и Србију. Јер, по њима је Косово суверена земља и хоће да отерају Србе са Косова”, навео је.

       Вучић је рекао да зна кога они желе да ликвидирају.

       “Ми знамо и кога јуре, знамо имена између шест и десет лица које они желе да ликвидирају, мисле да су они носиоци отпора, увек су то највећи криминалци, психопате, лудаци...”, рекао је Вучић.

       За њих је, каже, сада и Србин са каменом терориста и криминалац иако живи на територији своје земље по резолуцији 1244.

       Појашњава да је обелодањивање намере Приштине један од разлога да то спречи, али ће, истиче, они наставити са својим акцијама и неће се умирити док како је рекао, не заврше север Косова.

       „То им је једино важно и мисле да су све одавно завршили. На силу можете све, али вам нећемо дозволити погром нашег народа”, рекао је Вучић и поручио да ће Србија учинити све да одржи мир, готово по сваку цену.

       На питање шта то значи “по сваку цену”, председник прецизира да то значи да ћемо учинити све да не крене погром и убијање нашег народа на Косову и Метохији.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари