Вулин: Младић крив јер је одговорио на злочине Орића, а Орић није крив за поклане Србе у Подрињу

„ДОЖИВОТНИ ЗАТВОР ГЕНЕРАЛУ РАТКУ МЛАДИЋУ ЈЕ ОСВЕТА А НЕ ПРЕСУДА“

* „Младић је крив, јер је командовао војском Срба у српским селима око Сарајева где су његови војници рођени и одрасли, али није крив Изетбеговић, јер у Сарајеву више нема Срба, али има масовних гробница

_____________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин оценио је данас да је казна доживотног затвора Ратку Младићу, која је данас потврђена у Хагу, освета, а не пресуда.

       "Младић је крив, јер је одговорио на злочине Насера Орића, али Насер Орић није крив за поклане српске цивиле у Подрињу. Младић је крив, јер је командовао војском Срба у српским селима око Сарајева где су његови војници рођени и одрасли, али није крив Изетбеговић, јер у Сарајеву више нема Срба, али има масовних гробница", навео је Вулин у саопштењу.

       Оцењујући да Хашки трибунал није успостављен да би тражио правду и допринeо помирењу, већ да би судио Србима, Вулин је истакао да је тај суд "испунио своју сврху".

       Према његовим речима, суд у Хагу је Србе прогласио геноцидним, а народе бивше СФРЈ додатно посвађао и закрвио.

       „Сваки дан даљег постојања Механизма је само начин да његови чланови наставе да примају велики новац и да своје лажи приказују као нашу истину. Пресуда генералу Младићу је пресуда правди", поручио је министар Вулин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари