Вучић: Имам одличне односе да Британијом и увек ћу их желети, али не дам да ме праве будалом

„ВЕЛИКА БРИТАНИЈА СТОЈИ ИЗА НАПАДА ПРИШТИНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА НА СЕВЕР КиМ“

Кадар са доласка председника Србије у Рашку

- на разговор са Србима са КиМ

* „Нашли смо им 58 чаура, НАТО калибра 5,56. Из истог је убијен Оливер Ивановић. Тај калибар Срби са Косова и Метохије немају“

* Нагласио да ће Путина замолити да за Србију цена гаса остане досадашња бар још неколико месеци и открио: „Руси су нам рекли узмите 70 одсто берзанске цене и 30 одсто нафтну формулу по садашњим ценама, а то је 790 долара уместо 270. Ми сада плаћамо 100 одсто по нафтној формули”

* „Постојала је група људи МУП која је недвосмислено радила на прикупљању обавештајних података о мени и мојој породици. У то је несумњиво био умешан и инострани фактор, а све с циљем  да ме склоне са власти. Немам доказе да је Небојша Стефановић то радио, а ако је за нешто крив - ићи ће у затвор

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је рекао да Велика Британија стоји иза недавног напада приштинских специјалаца Росу на Србе на северу Косова и Метохије, под изговором борбе против шверца.

       “Имам одличне односе са Великом Британијом и увек ћу да их желим, али не дам да ме праве будалом. Нашли смо им 58 чаура, НАТО калибра 5,56. Из истог је убијен Оливер Ивановић. Тај калибар Срби са Косова и Метохије немају”, рекао је Вучић синоћ за ТВ Прва.

       Он је рекао да не може да поднесе вређање интелигенције лажном причом о “борби против корупције и криминала”, те нагласио да то Приштина увек ради уз подршку земаља Квинте.

       Вучић је истакао да ће Приштина ускоро да произведе још једну акцију налик оној 13. октобра, али да ће тада јединице послати у неко албанско место како би се оправдали и рекли да је то борба против корупције и криминала.

       Вучић је нагласио да Заједница српских општина мора бити створена, јер је тако уговорено Бриселским споразумом, као и да Срби морају да изађу и на сутрашње локалне изборе на Косову и Метохији, те поновио да се погром над Србима на Косову неће десити као 2004. године.

       Говорећи о кризи по питању гаса и струје, Вучић је рекао да “жив није” до сусрета са руским председником Владимиром Путином који је заказан за 25. новембар.

       Он је навео да ће Србија до Нове године потрошити залихе гаса и да је сусрет са Путином од кључне важности, којег ће, како је навео, замолити да цене гаса за Србију остану исте још неколико месеци.

       “Први пут ћу да кажем шта су нам Руси понудили. Ја сам рекао да ми то не можемо да платимо. Руси су рекли узмите 70 одсто берзанске цене и 30 одсто нафтну формулу по садашњим ценама, а то је 790 долара уместо 270. Ми сада плаћамо 100 одсто по нафтној формули”, рекао је Вучић и поновио да ће Србија, по потреби, добијати струју од Републике Српске, коју ће касније враћати.

       Када је реч о прислушкивању, Вучић је рекао да је постојала група људи из МУП-а која је недвосмислено радила на прикупљању обавештајних података о њему и његовој породици, да је у све то несумњиво био умешан и инострани фактор, а све с циљем како би га склонили са власти.

       На питање да ли је министар одбране Србије Небојша Стефановић, који је тада био министар полиције, међу онима који су желели да га склоне са власти и зашто је онда још у влади, Вучић је рекао да нема доказе да је Стефановић то радио, као и да ће, ако је за нешто крив, ићи у затвор.

       Што се тиче борбе против вируса ковида 19, он је најавио да ће Кризни штаб сутра разговарати о ковид пропусницама и да ће онда бити донета одлука.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари