Војводина добила и путеве другог реда

У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ СА 133 ГЛАСА „ЗА”

УСВОЈЕН ЗАКОН О ЈАВНОЈ СВОЈИНИ

  • Против Закон о враћању јавне својине и реституцији, гласали су посланици Савеза Војвођанских Мађара (СВМ) и Демократске странке Србије (ДСС)

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Скупштина Србије усвојила је, са 133 гласа за, Закон о јавној својини.

        Поред посланика владајуће већине, „за“ су гласали и посланици Либерално демократске партије(ЛДП).

        Шеф посланичке групе ЛДП Чедомир Јовановић рекао је новинарима пре почетка гласања да ће ЛДП подржати Предлог закона о јавној својини и Предлогзакона о реституцији. али да неће гласати за Предлог закона о железницама.

        Против Закон о враћању јавне својине и реституцији, гласали су посланици Савеза Војвођанских Мађара (СВМ) и Демократске странке Србије (ДСС).

        Усвојеним Законом о јавној својини Аутономној Покрајини Војводини припали су путеви другог реда, водна мрежа која није на пловним путевима, поједини објекти у иностранству.

        Такође, АП Војводини су припали и објекти који су грађени средствима за капиталне инвестиције, али и средства створена улагањима покрајине која су јој потребна за остваривање надлежности.

        Законом је прецизирано да се директори јавних предузећа бирају транспарентно, на јавним конкурсима и забрањује им се коришћење добара од јавног интереса у приватне или партијске сврхе.

        Покрајини су Законом враћени и имовина ВАНУ, легати, средства на пословима рударства и енергетике, сајмова И других привредних организација, јавног информисања, заштите културних добара, науке и технолошког развоја и других послова предвиђених Законом о јавној својини.


Слични садржаји

Коментари