Покрет „Нема назад, иза је Србија“: Кад је Делић бранио КиМ и Србију – били су одбрањени!

„ПОНОСНИ СМО ШТО ДЕЛИЋЕВО ИМЕ ЈОШ ИЗАЗИВА СТРАХ КОД ОНИХ КОЈИ НЕ ЖЕЛЕ НИШТА ДОБРО НИ СРБИМА НИ СРБИЈИ“

Генерал Божидар Делић

* Поводом тврдње Вјосе Османи да је бригада генерала Божидара Делића масакрирала Албанце цивиле: „Госпођа Османи очигледно не зна или не жели да зна да је управо НАТО авијација током 1999. у два наврата  извршила масакр над албанским цивилима и да је приликом тих напада убијено и рањено око 400 Албанаца... Сви рањени, оперисани су у Делићевој ратној болници и готово свима су спашени животи. Док се генералов санитет борио за животе албанских цивила, претходници госпође Османи заробњеним Србима вадили су органе и продавали широм света“

___________________________________________________

         НА тврдњу Вјосе Османи да су под командом  генерала Божидара Делића, председника парламентарног патриотског покрета „Нема назад, иза је Србија“ масакриране хиљаде Албанаца и критике на избор генерала  за потпредседника Скупштине Србије – одреаговао је Патриотски покрет „Нема назад, иза је Србија“.

       Саопштио је: „Када је генерал Делић бранио државне интересе на Косову и Метохији они су били одбрањени, па је јасно је због чега се Албанци плаше да виде генерала Делића на месту потпредседника  Скупштине Србије.

       - Госпођа Османи очигледно не зна или не жели да зна да је управо НАТО авијација током 1999. у два наврата извршила масакр над албанским цивилима и да је приликом тих напада убијено и рањено око 400 Албанаца. Најпре 14. априла на потезу од Села Меја до села Ландовице, а затим и 14. маја у реону села Кориша код Призрена када су касетним бомбама убили 43 одрасле особе и 35-торо деце, а ранили више од 80 људи међу којима су биле и два детета млађа од годину дана.

       - Сви рањени, оперисани су у Делићевој ратној болници која је због тог напада даноноћно радила у четири хирушке сале. Готово свим рањенима су спашени животи.

       - На другој страни, док се генералов санитет борио за  животе албанских цивила, претходници госпође Османи заробњеним Србима вадили су органе и продавали широм света.

       - Претпостављамо да госпођу Османи посебно боли чињеница што се на Косову нлазе терористи  под потерницом  Уједињених нација,  а да је генерал Делић као експерт за ратне злочине албанских терориста, већ доставио обимну грађу релевантним међународним институцијама.

       Поводом оптужби Кирчељија је именовање Делића доказ да се Србија диви Милошевићевој политици, Покрет је указао да генерал Делић никада није био члан Милошевићеве партије. И додао:

       „С друге стране, постоји много некада блиских Милошевићевих сарадника који су данас на високим државним положајима и они очигледно ни најмање не сметају ни Кирчељију ни Вјоси Османи“.

       Патриотски покрет „Нема назад, иза је Србија“, нагласио је у саопштењу које је потписао његов потпредседник Александар Јерковић, да је поносан на чињеницу да име генерала Делића „и даље изазива страх код оних који не желе ништа добро ни Србији ни Српском народу“.

        

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари