Петковић: Из Београда и Рашке – поруке мира и захтев да се што хитније формира ЗСО

ПОРУЧИО КУРТИЈУ ДА СЕ ПОГЛЕДА У ОГЛЕДАЛО ЈЕР ЋЕ У ЊЕМУ ВИДЕТИ – ЈЕДИНОГ КРИВЦА

(Фото: ФОНЕТ - Александар Барда)

       ДИРЕКТОР Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је из Рашке и из Београда упућена порука мира и потребе за поштовањем Бриселског споразума и што хитнијим формирањем Заједнице српских општина.

       Петковић је у писаној изјави, одговарајући на оптужбе косовског премијера Аљбина Куртија (Албин) да су за ситуацију на северу Косова криви председник Србије Александар Вучић и Петковић, навео да Курти кривца за ситуацију може пронаћи у огледалу "јер ће тамо видети јединог одговорног за нове тензије на терену".

       "Гомилање јединица Росу и специјалца под пуном опреном, као и отворене претње Србима нису никакви потези мира, већ директно доливање уља на ватру и то је оно што Курти жели", тврди Петковић.

       Директор Канцеларије за Косово и Метохију додао је да председник Србије свакога дана позива на мир, стабилност и дијалог као једини механизам за нормализацију односа и решавање свих отворених питања.

       Курти изјавио је вечерас да су председник Србије Александар Вучић и директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић одговорни за ситуацију на северу Косова.

       "И пре него што смо почели са издавањем улазно-излазних докумената на граничним прелазима са Србијом, нелегалне српске структуре на северу почеле су да блокирају путеве и пуцају из оружја. Њима су претходиле изјаве, састанци и скупови страха и претњи у Београду и Рашкој", навео је Курти путем видео поруке на Фејсбуку.

        Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари