Борићу се овакав какав сам јер не браним Ратка Младића, већ РС, Србију и цео народ

Младић у Хагу рекао да му је здравствено стање веома лоше, али поручио трибуналу:

  • Покренуо ми се камен у бубрегу, имам страшне болове и желим да оздравим, а не да ометам процес, јер желим да дође до истине – рекао Младић и затражио да га прегледа лекар из Србије
  • Ратни командант Војске РС изјавио да жели да што дуже живи и да дође до слободе" и да је "све јачи што је више притисака на њега"

       ХАГ, (ФоНет) - Хашки оптуженик Ратко Младић изјавио је на статусној конференцији у Трибуналу да је његово здравствено стање веома лоше, али да неће да омета процес који се води против њега.

       "У 69. сам години живота, имам тешке здравствене проблеме, али борићу се да истрајем и, овакав какав сам, хоћу да браним не Ратка Младића, већ Републику Српску и Србију и цео народ", рекао је Младић.

       Судија Ори прекинуо је ово излагање нагласивши да "треба да буде јасно да се пред овим међународним судом терети Младић лично", те да његова одбрана "треба да се усмери на оптуженог, а не на друге људе, на републике или ентитете, јер се против њих не води кривични поступак", пренела је РТВРС.

       Младић је рекао да "жели да што дуже живи и да дође до слободе", да је "све јачи што је више притисака на њега" и затражио да му се омогући да га прегледа лекар из Србије.

       "Покренуо ми се камен у бубрегу, имам страшне болове и желим да оздравим, а не да ометам процес, јер желим да дође до истине", рекао је Младић.

       О Младићевом здравственом стању се први пут разговарало на отвореној седници, будући да је оптужени до сада тражио да се о његовом здрављу не говори јавно.

       Почетак статусне конференције је каснио око сат времена због Младићевих здравствених проблема. Претпретресни судија Алфонс Ори мислио је да је кашњење са увођењем Младића у судницу имало везе са његовим захтевом да му се омогући да му се не стављају лисице на руке и упутио оптуженог да се обрати секретаријату Трибунала.

       Према објашњењу судије Орија, "довођење оптужених је у надлежности холандске полиције, а стављање лисица је стандардна процедура која се примењује на све оптужене и могућности да се направи изузетак су органичене".

       Наредна конференција о стању у поступку заказана је за 10. новембар.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари