Милан Радоичић: Борци смо за слободу српског народа, мој долазак у Бањску нема везе са Београдом

НАГЛАСИО ДА ЊЕГОВ ПОСТУПАК НЕМА ВЕЗЕ НИ СА СРПСКОМ ЛИСТОМ И ДА ВИШЕ НИЈЕ ЊЕН ПОТПРЕДСЕДНИК

 

 

 

 

         Милан Радоичић: Борци смо за слободу српског народа, мој долазак у Бањску нема везе са Београдом

Милан Радоичић

* „Заједно са мојим сународницима са севера КиМ, дана 24. септембра 2023. дошао сам на север КиМ у пределу села Бањска. Разлог нашег враћања је био да охрабримо српски народ са тог подручја у пружању отпора терору Куртијевог режима, заштити нашег народа који је том терору свакодневно изложен и стварању услова за остварење сна о слободи мог народа на северу Косова и Метохије

* „Обавештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до његових бројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану нашег народа од окупатора. Овај мој чин није имао никакав други карактер, нити намеру и нема никакве везе са мојим ранијим политичким ангажманом“

* „О овоме нисам обавештавао никога из структура власти Републике Србије, нити из локалних политичких структура са севера Косова и Метохије, нити сам од њих имао било какву помоћ, јер смо већ до тада имали различите ставове по питању досадашњих метода отпора Куртијевом терору... До страдања полицајца је дошло случајно, након чега је почео жесток окршај са обе стране у којем су погинула наша тројица другова - хероја, који су свој живот дали за слободу и очување Косова и Метохије“

______________________________________________________

          АДВОКАТ Милана Радоичића, Горан Петронијевић, прочитао је писмо свог клијента на конференцији за медије, а у којем се наводи да о свом доласку на север КиМ 24. септембра није обавестио никога, укључујући и Београд.

          Навео је и да његов повратак на север КиМ нема везе са његовим ангажманом у Српској листи и да је зато поднио оставку на место потпредседника, написао је Радоичић у писму.

          Петронијевић је истакао да информација о здравственом стању Радоичића није била тачна, да он није био повређен, нити рањен.

          Радоичићево обраћање јавности, које је прочитао Петронијевић, преносимо у целости:

          - Ја, Милан Радоичић, од оца Рајка, рођен 1978, у Пећи на Косову и Метохији у Републици Србији, због многобројних спекулација које су се појавиле, овим путем обавештавам целокупну јавност, да сам заједно са мојим сународницима са севера КиМ дана 24. септембра 2023. дошао на север КиМ у пределу села Бањска. Разлог нашег враћања је био да охрабримо српски народ са тог подручја у пружању отпора терору Куртијевог режима, заштити нашег народа који је том терору свакодневно изложен и стварању услова за остварење сна о слободи мог народа на северу Косова и Метохије.

          Обавештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до његових бројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану нашег народа од окупатора. Овај мој чин није имао никакав други карактер, нити намеру и нема никакве везе са мојим ранијим политичким ангажманом.

          О овоме нисам обавештавао никога из структура власти Републике Србије, нити из локалних политичких структура са севера Косова и Метохије, нити сам од њих имао било какву помоћ, јер смо већ до тада имали различите ставове по питању досадашњих метода отпора Куртијевом терору.

          Након што је народ у више наврата пружио отпор терору Куртијевог режима, због повиновања политичким разлозима смиривања ситуације смо се у више наврата повлачили без оствареног видљивијег резултата јер нам је говорено да ћемо на тај начин допринети деескалацији, а да ће Кфор и међународна заједница предузети све што је неопходно у заштити српског народа. Међутим, овако наше смиривање ситуације друга страна није схватила као добру вољу и стварање услова за преговоре, већ као слабост.

          Као резултат тога из дана у дан су се појачавале активности Куртијевих снага које су нелегално окупирале север Космета у виду упуцавања, пребијања цивила, безразложног хапшења, демонстрације силе и застрашивања српског народа. Једноставно, све ове методе отпора које су до сада примењиване нису дале никакво побољшање живота српског народа, већ, напротив, појачање бруталности Куртијевог режима.

          У таквој атмосфери сам се одлучио за овај чин јер су Косово и Метохија моја земља, моја кућа, саставни су део моје државе Републике Србије и насилно се од нас отимају, а српски народ се прогања са коначном намером да се етнички Косово и Метохија од Срба потпуно очисти. Зато смо били приморани да покушамо да зауставио прогањање српског народа и заштитимо животе наших породица и наших суграђана и истовремено скренемо пажњу и приштинском режиму и међународној заједници да овакав Куртијев терор српски народ неће више да трпи.

          До страдања полицајца је дошло случајно, након чега је почео жесток окршај са обе стране у којем су погинула наша тројица другова - хероја, који су свој живот дали за слободу и очување Косова и Метохије.

          Њихова племенита жртва никада неће бити заборављена.

          Нека свима буде јасно да нисмо никакви терористи, већ борци за слободу сопственог народа.

           Подносим оставку на место потпредседника Српске листе. Живела Србија!", навео је Радоичић у обраћању јавности.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари