Литија против Европрајда у Београду окупила преко 10.000 људи

БИЛО ПОВИКА: „НЕЋЕМО ГЕЈ ПАРАДУ И ОКУПАЦИЈУ ЗАПАДА!“ И „ДАЉЕ РУКЕ ОД НАШЕ ДЕЦЕ!“

* Литија кренула испред Патријаршије, преко Зеленог венца, Теразија, улица краља Милана и Ресавске и свој „крсни ход“ кроз Боград завршила испред цркве светог Марка на Ташмајдану

* Ношени и плакати са фотографијама покојног митрполита Амфилохија (Радовића) и владике Атанасија (Јевтића), као и епископа банатског Никанора (Богуновића) и зворничко-тузланског Фотија (Сладојевића)

* Прикупљање потписа под позивом на супротстављање ЛГБТ паради у току је широм Србије

_________________________________________________________

       ВИШЕ од 10.000 људи синоћ је прошетало главним улицама Београда у литији против одржавања Европрајда у престоници Србије.

       Уз повике „Нећемо геј параду и окупацију Запада!“, „Не дамо светиње!“, заставе Србије и СПЦ, мирис запаљеног тамјана, крстове, распећа, иконе Христа, Богородице и разних светитеља, бомољачке и песме о КиМ, литија је кренула испред београдског седишта Српске патријаршије и преко Зеленог венца, Теразија, улица краља Милана и Ресавске свој „крсни ход“ кроз Боград завршила испред цркве светог Марка на Ташмајдану.

       У литији је ношен траснспарент „Даље руке од наше деце“ и плакати са фотографијама покојног митрполита Амфилохија (Радовића) и владике Атанасија (Јевтића), као и епископа банатског Никанора (Богуновића) и зворничко-тузланског Фотија (Сладојевића).

       Митрополит Амфихије и владика Атанасије су за живота имали јасан и гласан став о геј-парадама, док су владике Никанор и Фотије за сада једини српски архијреји који су се јавно огласили поводом Евро прајда, чије је одржавање у Београду најављено од 12. до 18. септембра.

       Окупљање и литија одржани су првог дана Велкогоспојинског поста, а организатори – Удружење за чување ћирилице „Добица Ерић“ и друга удружења која се декларишу као православна и светосавска - нови „крсни ход“ кроз Београд најављу на празник Успења Пресвете Богородице – Велику Госпојину 28. августа.

       У литији, коју је обезбеђивала саобраћајна полиција, били су Београђани свих узраста, од старијих особа до беба, као и многобројни свештеници и монаштво.

       Поједни портали јављају да је владика Никанор дао благослов свом свештенству, монаштву и верницима Епархије банатске да учествују у литији против Евро прајда под називом „Београд је Богородичин град“.

        „У одбрану Србије, породице, деце, школа и светиња од најављеног содомитског понижења, које нам агресивно намећу и спроводе домаћи и светски ЛГБТ активисти. Литијом и молитвом, као црквено-народни сабор, стојимо за одбрану Србије иза барјака Светог Саве и Светог Теодора Вршачког!“, наводи се у позиву организатора.

       Прикупљање потписа под позивом на супротстављање ЛГБТ паради у току је широм Србије.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

      


    


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари