ВУЧИЋ: Довели су земљу до ивице пропасти!

НАПРЕДЊАЦИ ТРАЖЕ

СКУПШТИНСКУ РАСПРАВУ О ПОВЕРЕЊУ ВЛАДИ

Александар Вучић

  • Заменик председника СНС оценио да су акције Албанаца, Кфора и Еулекса насеверу Косова противправне, али и да су потпомогнуте неодговорношћу режима у Београду 

  • Вучић као “лични утисак” изговорио да је председник Србије Борис Тадић показао "дозу дрскости" тиме што је у Београдској арени гледао тениски меч Дејвис Купа између Србије и Аргентине, аплаудирајући игри и играчима, у тренуцима док се не зна судбина народа на Косову и Метохији који је на барикадама

     БЕОГРАД, - Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић најавио је да ће СНС најхитније затражити ванредно заседање Скупштине Србије ради расправе о поверењу влади Мирка Цветковића.

     Он је, на конференцији за новинаре, оценио да не постоји ни једна једина тачку којом би Цветковићев кабинет могао да се похвали, а да још и “вара градјане". Ова влада је, нагласио је други човек СНС, довела земљу до ивице пропасти и на плану очувања територијалног интегритета Србије и у економији.

     Он је нагласио да су акције Албанаца, Кфора и Еулекса на северу Косова противправне, али је додао да су оне потпомогнуте неодговорношћу владајућег "режима". За илустрацију је истакао: "Већина Срба на Косову не жели више ни да додје на састанак са шефом београдског преговарачког тима Бориславом Стефановићем и министром за КиМ Гораном Богдановићем. Ето, толико их народ воли”.

    Вучић је саопштио да ће СНС већ од октобра почети изборну кампању, у којој ће се борити за очување територијалног интегритета, али и политички и економски напредак и приближавање Европској унији. Заменик председника СНС је присталицама странке обећао да ће њен демократски притисак "за спас градјана од најгоре владе" бити све већи и јачи, и да ће напредњаци – ради ширења фронта против режима - разговарати са удружењима и синдикатима и "свима који желе промену власти".

     На крају је изнео и свој “лични утисак” да је председник Србије Борис Тадић показао "дозу дрскости" тиме што је у Београдској арени гледао тениски меч Дејвис Купа између Србије и Аргентине, аплаудирајући игри И играчима, у тренутку док се не зна судбина народа на Косову и Метохији који је на барикадама.


Слични садржаји

Коментари