Тадићу се може десити да сам одржи изборе до Нове године!

НИКОЛИЋ ОПТУЖИО ВЛАДАЈУЋУ ВЕЋИНУ

ДА НЕ МИСЛИ НА ДРЖАВУ ВЕЋ САМО О СВОЈИМ ИНТЕРЕСИМА

  • Николић је оценио да ће председнику Демократске странке Борису Тадићу бити "јако тешко" да објасни зашто није прихватио захтеве напредњака да се избори одрже најкасније у јануару следеће године
  • Тврдио је да је то дестабилизација Србије и да влада мора да издржи пун мандат, а може да му се ускоро деси да распише изборе и да их чак одржи до Нове године", рекао је Николић
  • Он је додао да не би био превише изненеђен да "ових дана стигнемо до нових избора"
  • Једино да сат стане па да остану на власти, али ја вам тврдим да њих после избора нећете видети у клупама владајуће коалиције", рекао је Николић и позвао владу да да изађе и каже какав план има за Косово

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је да ће избори, судећи по односима у владајућој коалицији, бити одржани раније него што су то странке на власти планирале и додао да га то не би превише изненадило.

        "Рад скупштине може да блокира само владајућа већина којој је жеља да дође до ванредних избора, а да не буде превише окривљена за то. Пратим вештачке сукобе у владајућој коалицији у којима свако заузима позицију да освоји што више гласова на следећим изборима па да их поново саставе све у неку нову владу", рекао је он новинарима у парламенту.

        Николић је оценио да ће председнику Демократске странке Борису Тадићу бити "јако тешко" да објасни зашто није прихватио захтеве напредњака да се избори одрже најкасније у јануару следеће године.

        "Тврдио је да је то дестабилизација Србије и да влада мора да издржи пун мандат, а може да му се ускоро деси да распише изборе и да их чак одржи до Нове године", рекао је Николић.

        Он је додао да не би био превише изненеђен да "ових дана стигнемо до нових избора".

        "Проблем је буџет и ребаланс. У владајућој коалицији не мисле шта је добро за Србију, већ шта је добро за њих. Кад много тога анализирате очигледно је да ћемо много раније имати изборе него што је влада тврдила да је нормално за Србију", истакао је Николић.

        Лидер напредњака је оценио да су представници актуелне власти на све спремни како би сачували власт и истакао да им то неће помоћи на изборима.

        "Једино да сат стане па да остану на власти, али ја вам тврдим да њих после избора нећете видети у клупама владајуће коалиције", рекао је Николић и позвао владу да да изађе и каже какав план има за Косово.

        "Влада сада после толико година преговора о Косову врло добро зна шта је остварила и нека са тим упозна грађане Србије отворено и искрено да више не живимо у магли и илузијама да нешто може иако не може", нагласио је он,

        Николић је додао да не може Србија да буде "талац шкрипца" у коме се налази влада.

        Србија, истакао је Николић, не може да заврши сав посао који је пред њом до 9. децембра, када ће Савет министара Европске уније одлучити о препоруци Европске комисије да се Србији додели статус кандидата.

        "Мислим да би требало да нам се обрате овде у Скупштини, па да кажу шта то треба да ураде до децембра да бисмо добили статсу кандидата и нека питају, можда и прозивком ко је за то, а ко није да се једног дана, када се буде писала историја, зна ко је за шта био", предложио је Николић.

        Упитан шта би напредњаци предузели у овој ситуацији, Николић је рекао да ће у кампањи рећи шта би урадио у било којој позицији.

        "Кад СНС победи сигурно ћете знати шта ћемо радити уколико се нађемо у тој позицији", закључио је Николић.


Слични садржаји

Коментари