Не жртвујте ситније фигуре, Томица је најодговорнији

ВЕРИЦА БАРАЋ ТВРДИ ДА УХАПШЕНА СВЕТЛАНА ВУКАЈЛОВИЋ НИЈЕ МОГЛА УВЕСТИ ВАКЦИНЕ БЕЗ ЗНАЊА МИЛОСАВЉЕВИЋА

     БЕОГРАД, (ФоНет) - Спорна набавка вакцина, због које је ухапшена бивша директорка Републичког завода за здравствено осигурање Светлана Вукајловић, није могла да се обави без знања министра здравља, а он је као тада ресорни министар сигурно и одговорнији од Вукајловић, изјавила је за НИН председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ.

     "Уосталом, ту набавку је од Владе Србије и тражио министар здравља, а остали чланови Владе сигурно нису довољно стручни да процене реалну опасност од овог грипа", рекла је Бараћ.

     Она је истакла да хапшење Вукајловић има најмање везе са борбом против корупције, а више са предизборним тренутком и могућим обрачуном међу повезаним лицима у корупцији у здравству.

     "Тада по правилу буде жртвован неко на нижој лествици, попут Вукајловић", тврди Бараћ, напомињући да не очекује хапшења крупнијих играча, па ни министара већ само још понекога са мањом одговорношћу.

     Томица Милосављевић, бивши министар здравља одбацује ове оптужбе и тврди да ни на који начин није учествовао у тендерском поступку за набавку вакцина.

      "Као министар здравља све сам радио по закону, у складу са одлукама Владе и препорукама Светске здравствене организације", рекао је Милосављевић за НИН.

 

Слични садржаји

Коментари