Кесић: Хашки трибунал је створен да би осудио Србе – сада су опет на удару

ЈОШ ЈЕ КЛИНТОНОВА АДМИНИСТРАЦИЈА СРБИМА ДОДЕЛИЛА УЛОГУ „ЛОШИХ МОМАКА“

        ДАНАШЊИМ дешавањима у Хагу поново се враћамо у вријеме када је српски народ био “на удару” и наводи да је тај суд створен са намером да Срби буду највише оптужени, оцењује спољнополитички аналитичар Обрад Кесић, поводом изрицања другостепене пресуде у Хагу некадашњем главном команданту Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу.

       “Од самог почетка била је та намера и врло јасна порука која се слала тада од Клинтонове администрације је да они на ратове бивше Југославије гледају црно-бело, тачније имају лошег момка, а то је Србин, а остали су на неки начин мање или више жртве”, рекао је Кесић за ТВ К1.

       Како каже, други разлог због чега постоји суд у Хагу је тај што је то био једини начин да се створи стални кривични међународни суд.

       „У таквој ситуацији не можемо очекивати да буде праведан и да не буде политички суд. Тај суд је у суштини створен да осуди Србе”, каже Кесић.

       На питање да ли је случајност што се у истом дану изриче пресуда Ратку Младићу и одржава седница Савета безбедности УН, Кесић одговара потврдно и истиче да седницу СБ треба ставити у прави контекст.
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари