ЕУ-комесар Вархељи код Вучића - радна вечера за подршку српској привреди

ОН ПОХВАЛИО СРБИЈУ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈЕ – ПОСЕТИО ИНСТИТУТ „БАТУТ“

* Оливер ВАРХЕЉИ: Време je да ЕУ захвали Србији, не само на томе што је организовала успјешну кампању за вакцинацију већ и зато што није заборавила регион којем је доставила 100.000 доза. Сада је на нама да се одужимо и вратимо дио вакцина. Сигуран сам да такав гест Београда цени не само регион и већ и читав европски континент     

__________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се са европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем.

       Приредио му је радну вечеру.

       Главне теме биле су – како је Вучић најавио – „европске интеграције, напредак Србије у области владавине права и још снажнија економска подршка расту српске привреде“.

       Вархељи је претходно са министром за европске интеграције Србије Јадранком Јоксимовић посетио Институт "Батут" и предао донацију ЕУ од 1.200 вакцина Фајзер-Бајонтек.

       Вархеји је у Београду апеловао на све грађане да се вакцинишу и нагласио да ЕУ жели да помогне региону да стекне отпорност и да ће у том циљу Западни Балкан добити 651.000 вакцина, од којих ће Србији припасти 36.000.

       Вархељи је прецизирао да је поменута 651.000 вакцина за регион – додатна количина на Ковакс испоруку од скоро милион доза за западни Балкан.

       Рекао је да је време да ЕУ захвали Србији, не само на томе што је организовала успешну кампању за вакцинацију већ и зато што није заборавила регион којем је доставила 100.000 доза.

       „Сада је на нама да се одужимо и вратимо дио вакцина. Сигуран сам да такав гест Београда цени не само регион и већ и читав европски континент", рекао је Вархељи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари