Додик: СПЦ је снажан елемент српског идентитета – очекујемо да патријарх посети Српску

ЗАЈЕДНО СА ЦВИЈАНОВИЋ И ВИШКОВИЋЕМ БИО НА НАСКРШЊЕМ ПРИЈЕМУ У ПАТРИЈАРШИЈИ

* Милорад ДОДИК: Република Српска поштује оно што Српска православна црква јесте и што чини

* Александар ВУЧИЋ: „Нисмо разговарали о 'нон пејперу'... Добар састанак са Милорадом, Жељком и Радованом о сарадњи узмеђу Србије и Српске у сфери путне инфраструктуре, енергетике, али и другим областима“

________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са српским чланом и председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком, председником Републике Српске Жељком Цвијановић и премијером Радованом Вишковићем.

       „Нисмо разговарали о 'нон пејперу'... Добар састанак са Милорадом, Жељком и Радованом о сарадњи узмеђу Србије и Српске у сфери путне инфраструктуре, енергетике, али и другим областима. Свим људима у Српској желим срећан предстојећи Васкрс", објавио је Вучић на Инстаграм профилу.

       Додик, Цвијановићева и Вишковић раније данас били су на пријему са Његовом светости патријархом српским Порфиријем поводом Васкршњих празника.

       Додик з се послије састанка са Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем захвалио на пријему поводом највећег хрићанског празника Васкрса и поручио да Република Српска поштује оно што Српска православна црква /СПЦ/ јесте и што чини.

       "Хтели смо да му пожелимо све најбоље за овај празник, Цркви и нашем вјерујућем народу, да се окупи, да у овим тешким временима пандемије нађемо у себи и знакове радости. Празник носи са собом радост окупљање породице и свих", рекао је Додик новинарима у згради Патријаршије.

       Додик је истакао да су он, Цвијановић и Вишковић дошли да искажу поштовање према ономе што чини СПЦ.

       "Овде смо да кажемо да поштујемо оно што СПЦ јесте и што чини. Поштујемо сарадњу коју имамо, она је потпуно уравнотежена и увек у корист, пре свега, народа", рекао је Додик.

       Он је истакао да је СПЦ данас снажан елемент српског идентитета, као и кроз историју што је била, и тамо где не досежу српске државе, а где Срби живе и вјерно чувају српску традицију, обичаје, српско писмо и језик, те крсну славу.

       "Овде смо да позовемо све људе на окупљање, мир, љубав и пријатељство, да покажемо и докажемо да вријеме пандемије свакако у себи носи изазове и проблеме, али исто тако шансу да се може и касније учинити далеко више него што је можда било могуће", рекао је Додик.

       Он је додао да је позвао патријарха Порфирија да посети Републику Српску.

       „Верујемо да ће се то брзо десити, сходно календару обавеза. Бићемо веома срећни да патријарх посети Републику Српску, Бањалуку, наше институције, наш народ и да се тамо поново видимо", рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари