Брнабић: Приштина десет година крши Бриселски, а сада је прекршила и Вашингтонски споразум

ШИПТАРСКА ПРИШТИНА ЗА ДЕЦЕНИЈУ НЕФОРМИРАЊА ЗСО НИЈЕ ДОБИЛА НИ ЖУТИ КАРТОН ИЗ БЕОГРАДА

Потписује међувладин споразум у УАЕ

* У Дубаију рекла: Србија ће наставити са кампањом отпризнавања тзв. независности Косова од стране оних земаља које су га признале. О свему осталоме ће се разговарати на седници Савета за националну безбедност

____________________________________________________

         ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић изјавила је данас да захтев који је Приштина поднела за улазак такозваног Косова у Савет Европе представља кршење свих, до сада потписаних споразума, пре свега Вашингтонског споразума, што, како каже, и није чудно након десетогодишњег кршења и неимплементације Бриселског споразума.

       „Овај њихов потез за пријем у чланство савета Европе, је врхунац цинизма" рекла је премијерка Србије Ана Брнабић у Дубаију где је данас раније потписала са министром за кабинетске послове Уједињених Арапских Емирата Мухамед бин Ал Абдулах Ал Каркавом Меморандум о размени искустава о развоју и модернизацији владе.

       Они су прекршили Вашингтонснки споразум, констатовала је и истакла да ће Србија наставити са кампањом отпризнавања тзв. независности Косова од стране оних земаља које су их признале.

       "О свему осталоме ће се разговарати на седници Савета националне безбедности, рекла је она, одговарајући на питање српских медија о томе какав ће одговор Србије бити на овај потез Приштине

       Брнабић је члан Савета за националну безбедност, али сутрашњој седници, како каже неће моћи да присуствује, јер сутра завршава посету Дубаију.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари