Орбан: Чим Украјина буде примљена у НАТО – почеће светски рат

МАЂАРСКИ ПРЕМИЈЕР: СВЕТ ЗБУЊУЈЕ ЗБОГ ЧЕГА АМЕРИКАНЦИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ЗАУСТАВЕ ТАЈ РАТ

* „Тиме што нисмо пустили Украјинце у НАТО, спречили смо непосредну претњу светског рата, али се нисмо ни метар приближили миру. Чак долази до ескалације. У сукобу је све више оружја дугог домета и разорнијег експлозива које Украјинци добијају из западних земаља, посебно из САД“

______________________________________________________

        АКО Украјина буде примљена у НАТО, то ће значити тренутни почетак светског рата јер ће НАТО морати да се бори против Русије. То је све. Већина не жели да ризикује рат, због тога Украјина и није примљена у НАТО – рекао је Виктор Орбан у интервјуу националној телевизији.

        Мађарски премијер притом је још указао и прецизирао:

        „Стил комуникације Украјинаца је необичан. Ако сте у невољи и тражите помоћ, понашајте се пристојно, а они суагресивни, захтевни, склони моралним уценама.

        Многе земље већ учествују у украјинском рату испоручујући оружје Кијеву. А с обзиром да испоручују и касетне бомбе, које се у међународној заједници сматрају средством ратовања, онда је ово потпуно нова ситуација.

        Дакле, тиме што нисмо пустили Украјинце у НАТО, спречили непосредну претњу светског рата, али се нисмо ни метар приближили миру. Чак долази до ескалације. У сукобу је све више оружја дугог домета и разорнијег експлозива које Украјинци добијају из западних земаља, посебно из САД.

         Зашто Американци не желе да зауставе рат у Украјини - то је питање око којег се цео свет збуњује. Украјина је изгубила суверенитет. Нема ни новца, ни сопствене индустрије, ни могућности производње војне опреме. Од нас примају новац, углавном од Американаца. Они добијају и војну опрему од Американаца и са Запада.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари