Борељ: Кроз Европску политичку заједницу стварамо нови поредак без Москве

МАКРОН: ТРЕБА НАМ ПОРУКА ЈЕДИНСТВА ЕВРОПСКОГ КОНТИНЕНТА – БЕЗ РАЗЛИКЕ КО ЈЕ У ЕУ, А КО НИЈЕ

Жозеп Борељ

* ФАКТИ: Неко од ове двојице лаже! Борељ или Макрон! Биће да то чини председник Француске који би да издејствује јединство – сви против Русије. Хоће ли Србија пристати да је употребе против Русије, да је јашу и мамузају?

_______________________________________________________________

       ЛИДЕРИ 44 државе послаће данас, са првог самита Европске политичке заједнице у Прагу, јасан сигнал да је Русија изолована и покушати да створе нови поредак без Москве, изјавио је шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ.

       „На састанку ће се тражити нови поредак без Русије", рекао је Борељ новинарима у Прагу, пред почетак првог самита ЕПЗ-а, иницијативе француског председника Емануела Макрона, пренио је Ројтерс.

       Сам Макрон је долазећи у Праг, изјавио је да је циљ скупа да се пошаље јединствена порука европског континента, да се води стратешки разговор који до сада није постојао, као и да из тога изађу заједнички пројекти.

       „Сви делимо исти простор, често и исту историју и наша вокација је да изградимо заједничку будућност“, рекао је Макрон новинарима.

       Додао је да се данас шаље порука јединства европског континента - без разлике да ли су земље чланице Уније или не, земље које су у процедури приступања и друге које су напустиле Унију или које неће да приступе.

       „Желео бих да имамо користан разговор, да ставимо ову заједницу у функцију и да из тога изађу пројекти. Разговараћемо о безбедности, стратегији одбране, о енергији, о миграцијама, навео је Макрон.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари