Фијаско украјинске офанзиве на југу, губици: 560 војника, 26 тенкова, два Су-25...

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ: ПОКУШАЛИ СУ СА ТРИ СТРАНЕ - ПО НАРЕДБИ ЗЕЛЕНСКОГ

* Док је трајао покушај контранапада, у небу изнад Херсона било је најмање 10 експлозија. Руски системи ПВО оборили већину украјинских пројектила

_________________________________________________________

       УКРАЈИНСКЕ трупе претрпеле су велике губитке у неуспешном покушају контраофанзиве у Николајевској области и према Херсона - саопштило је руско Министарство одбране.

       Навело је да су Украјинци покушали са ударима у три правца, али – само покушали:

       „Током борби уништено је 26 украјинских тенкова, 23 борбена возила пешадије и девет других борбених оклопних возила. Оборена су два украјинска јуришна авиона Су-25. Губици непријатеља у људству премашили су 560 војника“.

       Министарство одбране РФ посебно је нагласило да су украјинске трупе покушале офанзиву по директном наређењу свог председника Владимира Зеленског.

Руски извиђач који коригује

ватру артиљерије

       Да је Украјина кренула у офанзиву на јужном фронту 29. августа је пренела и британска новинска агенција Ројтерс позивајући се на званичну представницу оперативне команде „Југ“ украјинског Министарства одбране Наталију Гумењук.

       Док је трајао покушај контранапада, у небу изнад Херсона било је најмање 10 експлозија. Руски системи ПВО оборили већину украјинских пројектила.

       Портпарол руског Министарства одбране, генерал-потпуковник Игор Конашенков, изјавио је да су руске Ваздушно-космичке снаге обориле још два украјинска јуришна Су-25 – по један над Доњецком Републиком и Запорошком облашћу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари