Бајден: Ако Русија ишта покуша против НАТО - САД ће одговорити и по цену светског рата

ЗАБРАНИО УВОЗ У САД ВОТКЕ, МОРСКИХ ПЛОДОВА И ДИЈАМАНАТА И ИЗВОЗ У РУСИЈУ ЛУКСУЗНЕ РОБЕ

* „Гарантујем да ћемо узвратити ако Русија нешто покушта. И, биће трећи светски рат. Биће, али ми имамо свете обавезе

* ФАКТИ: Председник Америке, којег пола Америке и мрзи и не признаје, куражи се овако јер одлично зна да Русија ни једну земљу НАТО неће нападати. Неће јер нема разлога, а „поспани Џо“ ће вероватно ускоро тврдити да Путин није напао само зато што се уплашио „америчког одговора“...  

______________________________________________________

       АМЕРИЧКА војска је послата на границе Русије. Сједињене Државе ће одговорити на сваки потез Русије усмерен против НАТО, па макар то довело до новог светског рата, изјавио је Џо Бајден.

       Амерички председник је додатно похвалио и себе и своје „државнички потез“:

       „Послао сам 12.000 наших војника на границе са Русијом - у Летонију, Естонију, Румунију и тако даље. Гарантујем да ћемо узвратити ако Русија нешто покушта. И, биће трећи светски рат. Биће, али ми имамо свете обавезе“.

       Претходно је Бајден рекао да се мора учинити све да се избегне Трећи светски рат јер ће сваки сукоб Русије и НАТО довести до тога.

       Најавио је забрану увоза вотке, морских плодова и дијаманата из Русије у оквиру антируских санкција.

       Како је саопштила Бела кућа, Бајден је потписао и декрет о забрани извоза у Русију луксузне робе попут аутомобила, одеће, накита.

       Бајден је и нове санкције Русији објаснио тиме што жели да по сваку цену избегне војну конфронтацију са Русијом. Односно: трећи светски рат.

       Уместо војне, САД су изабрале економску конфронтацију, која подразумева укидање трговинских привилегија Русије у Америци и осталим земљама Г7.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари