Под ударом санкција ЕУ – Шојгу и сви команданти родова руских Оружаних снага

И ВАШИНГТОН ПОСЕГНУО ЗА НОВИМ ПАКЕТОМ АНТИРУСКИХ САНКЦИЈА – 101. ПО РЕДУ

Сергеј Шојгу, на последњој

Паради Победе на Црвеном тргу

* Министарство иностраних послова РФ саопштило да иза свих антируских `пакета` САД стоји намера Вашингтона да промени курс Русије. Поручило и ЕУ и Сједињеним Државама да је Русија у стању да минимизира штету од њихових санкција

_____________________________________________________

        ЕВРОПСКА унија је увела персоналне санкције против представника политичког, војног и економског руководства Руске Федерације, новинара и јавних личности.

       Први на бриселској «црној листи» је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

       Уз њега је Антон Вајно, шеф председничке администрације Владимира Путина, као и портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова и главна уредница RT Маргарита Симоњан  и ТВ водитељ Владимир Соловјов.

       На истој листи су и заменици председника Владе РФ Марат Хуснулин и Дмитриј Григоренко, министар економског развоја Максим Решетњиков, главнокомандујући Ратном флотом Русије Николај Јевменов, његов заменик Владимир Касатонов, командант Копнене војске Олег Саљуков, командант Ваздухопловства Сергеј Дронов, главнокомандујући Ваздушно-космичким снагама Сергеј Суровкин, командант Црноморске ратне флоте Игор Осипов…

       Под ударом су и посланици и сенатори Петар Толстој, Алексеј Пушков, Генадиј Зјуганов...

       Свима њима је забрањен улазак у Европску унију и приступ њеном банкарском систему.

       Иначе, Министарство иностраних послова РФ је поводом америчких санкција – које су уследиле након признања независности ДНР и ЛНР – објавило је да је то 101. по реду „пакет санкција“.

       Нагласило је да иза свих антируских `пакета` САД стоји намера Вашингтона да промени курс Русије.

       Поручило је ЕУ и Сједињеним Државама да је Русија у стању да минимизира штету од њихових санкција.

       САД су се одлучиле за забрану трансакција на секундарном тржишту са државним обвезницама Руске Федерације које буду емитоване након 1. марта.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари