Британске санкције против пет руских банака, ЕУ би да удари на 350 Руса; Медведев: Куповаћете гас по 2.000 евра

ГОРЊИ ДОМ РУСКОГ ПАРЛАМЕНТА ДАО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ОРУЖАНИХ СНАГА РФ У ИНОСТРАНСТВУ

Ваљда овога више неће бити

* Борис Џонсон прецизирао да Руси против којих је усмерио своје санкције неће моћи да уђу у Британију, да ће њихова имовина у Британији бити замрзнута. Нагласио је и да је држављанима и британским компанијама забраио да буду пословни партнери „санкционисаних Руса“

* Сергеј Миронов, председник партије Праведна Русија – За истину, и њен лидер у Думи: „Госпођа фон дер Лајен очигледно је мало ратовала док је била кауч-министар одбране Немачке, па сада  и као наставља да застрашује и звецка сабљама.Губи из вида да и Русија има шта да искључи ЕУ, а кад остане без тога – схватиће да, у најмању руку, није јача“

* Познати украјински политичар Олег ЦАРЈОВ: Украјина изгубила субјективитет и само следи наређења из иностранства. Нови рат више није у њеној власти, али и даље изгледа сасвим реално. САД су заинтересоване за војни сукоб И планирају да зараде на снабдевању течним природним гасом Европске уније након избијања рата

__________________________________________________________

         САВЕТ Федерације – горњи дом руског парламента – ратификовао је споразуме између РФ и цдонбаских република о пријатељству, сарадњи и узајамној помоћи.

       Истовремено је дао сагласност за коришћење оружаних снага РФ у иностранству. Због  Донбаса, наравно.

         А Запад поводом руског признања Доњецке и Луганске Републике потпуно личи не себе.

       Велика Британија је објавила да уводи санкције против пет руских банака и једног броја грађана.

       Њен премијер Борис Џонсон рекао је да Руси против којих је усмерио своје санкције неће моћи да уђу у Британију, да ће њихова имовина у Британији бити замрзнута.

       Нагласио је и да је држављанима Уједињеног Краљевства и британским компанијама забраиоо да буду пословни партнери „санкционисаних Руса“.

Руска оклопна техника у Доњецку

       Британска министарка спољних послова Лиз Трас признање ДНР и ЛНР назвала је кршењем међународног права и нападом на суверенитет и територијални интегритет Украјине.

       Намеру увођења антируских санкција прогласили су и шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ и француски министар спољних послова Жан-Ив Ле Дријан.

       Аустријски канцелар Карл Нехамер изјавио је да се не противи укључивању Северног тока 2 у пакет антируских санкција, а немачки канцелар, Олаф Шолц, рекао је да је министарство економије његове земље добило налог да обустави сертификацију гасовода.

       Америчка новинска агенција Bloomberg – она која је пре десетак дана објавила да је Русија почела рат против Украјине – пласирала је вест да Европска унија (ЕУ) разматра могућност увођења санкција против 350 Руса.

       Наводно и против неких посланика  Државне Думе.

       Председник спољнополитичког одбора немачког Бундестага, Мајкл Рот, позвао је на хитне санкције против „Путинових олигарха“ који имају личне интересе на Западу.

       Бивши руски премијер и председник државе Дмитриј медведев упозорио је лидере европских земаља да ће – с обзиром да против Русије ратују санкцијама – гас ускоро плаћати по 2.000 евра за 1000 кубних метара.

       Сергеј Миронов, председник партије Праведна Русија – За истину, и њен лидер у Думи, прокоментарисао је претњу шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, да ће се Москва суочити са „најмоћнијом полугом ЕУ– економским и финансијским санкцијама“.

Комичар на челу Украјине

- Владимир Зеленски

       „Госпођа фон дер Лајен се очигледно је мало ратовала док је била кауч-министар одбране Немачке, па сада  и као наставља да застрашује и звецка сабљама. Русија није и неће напасти Украјину. Ако у Европи овако интензивно тражи разлог за увођење нових санкција Русији, онда и ми можемо наћи разлог за узвратне мере. И Русија има шта да искључи ЕУ, а кад остане без тога – схватиће да, у најмању руку, није јача“.

       Познати украјински политичар Олег Царјов оценио је да је Украјина изгубила субјективитет и да само следи наређења из иностранства, те да стога нови рат више није у њеној власти, али да и даље изгледа сасвим реално:

       „Најгора ствар која се десила Украјини је губитак субјектности. Украјина сада не може да доноси самосталне одлуке – она доноси одлуке које јој диктирају. Рат у Украјини сада није потребан ни Ринату Ахметову, ни Пинчуку, ни Коломојском, ни Зеленском“.

       По његовом мишљењу, САД су заинтересоване за војни сукоб, планирајући да зараде на снабдевању течним природним гасом Европске уније након избијања рата.

       „Украјина је за њих једноставно као ствар која може да  буде жртвована без размишљања, бачена у ватру“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари