Басурин: Украјина кренула са планом инвазије на Донбас - борбе и уз границу са Русијом

ДОЊЕЦК ТРАЖИ ПОДРШКУ МОСКВЕ И ФИНАНСИЈСКУ И ВОЈНУ ПОМОЋ

* Председник ДНР Денис ПУШИЉИН: Украјинци су значајно интензивирали нападе. Украјинска 36. бригада напада положаје јединица ДНР код Коминтернова и уз границу са Руском Федерацијом

_________________________________________________________

       OРУЖАНЕ снаге Украјине почињу да спроводе план инвазије на Донбас – изјавио је Едуард Басурин, други човек у војном врху Доњецке Републике.

       „Кренули су. Нападају у правцу Луганска, где су у току борбе, и из правца Мариупоља“.

       Басурин је нагласио да је ДНР потребна помоћ Русије:

       „Треба нам, пре свега, морална подршка Москве, а и финансијска помоћ Русије. Лично не бих одбио ни војну помоћ која нам је такође потребна у разним областима“.

       Истовремено је председник ДНР Денис Пушиљин рекао да су Украјинци значајно интензивирали нападе и довели ситуацију у региону у критично стање.

       Министарство државне безбедности ДНР известило је да је група украјинских диверзаната покушала да упадне на територију те донбаске републике на самом југу са задатком да дигне у ваздух складиште ракетног и артиљеријског наоружања војске ДНР.

       Према речима Пушиљина, украјинска 36. бригада напада положаје јединица ДНР код Коминтернова и уз границу са Руском Федерацијом.

       Украјинска артиљерија је током три последња дана испалила више од 1.700 мина и граната на Зајцево, Горловку, Доњецк, Јасиноватују, Коминтерново и Докучајевск.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари