Лукашенко: Ако Украјина нападне Донбас – у одговор Русије ће се укључити и Белорусија

УВЕРЕН ЈЕ ДА ВЕЛИКОГ РАТА У ЕВРОПИ НЕЋЕ БИТИ ЧАК НИ У СЛУЧАЈУ „РАТА СА УКРАЈИНОМ“

* Упитан да ли би белоруско учешће подразумевало и ракетни напад на неке циљеве на територији Украјине, он је одговорио: „Не само то! Све је могуће. Ако сте повукли црвену линију - зашто сте је повукли ако неће ништа уследити кад је пређу? Такве линије се повлаче да их нико не би прелазио

______________________________________________________________

       АЛЕКСАНДАР Лукашенко оценио је да ће Украјина за 15 година ући у Савезну државу Русије и Белорусије.

       Додатно је прецизирао: „За највише 15 година, сигуран сам у то! Под условом да ми у Минску и Москви у нечему не погрешимо“.

       Упозорио је да ће Русија и Белорусија „дати заједнички одговор ако Кијев започне рат против Донбаса“.

Александар Лукашенко 2020. - у време покушаја обојене револуције

у Минску - није се либио да узме пушку у руке

       Био је то део његовог одговора на питање: „Како би се белоруска војска понашала ако би украјинске власти одлучиле да употребе силу против Донбаса?“ Јер, још је додао:

       „Као и руска!“

Овако на Западу `цртају`

руску "инвазију на Украјину"

       Уследило је разјашњавајуће питање – „Да ли би то био заједнички одговор Белорусије и Русије'“, а Лукашенко је био још краћи и отворенији:

       „Наравно!“

       Лукашенко је изразио уверење да САД гурају Кијев у рат. По његовом мишљењу, Владимир Путин се у насталој ситуацији понаша коректно.

       На додатно питање да ли би белоруско учешће подразумевало и ракетни напад на неке циљеве на територији Украјине, он је одговорио: „Не само то! Све је могуће. Ако сте повукли црвену линију - зашто сте је повукли ако неће ништа уследити кад је пређу? Такве линије се повлаче да их нико не би прелазио", нагласио је Лукашенко.

Припадници Оружаних снага Белорусије

       Упркос свему, белоруски председник сматра да у случају рата са Украјином неће бити великог рата у Европи, јер „живимо превише удобно“.

       „Због тога тамо схватају да је узалудно борити се са нама, пре свега са Русијом. Не говорим о некаквом нуклеарном или другом оружју. Али, боље је да нас не дирају! Не дирајте нас!", нагласио је Лукашенко.

       Белоруска армија има 65.000 војника и официра.

       Располаже и добрим делом најмодернијег руског наоружања.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари