Daily Telegraph: Сусрет Путина и Сија означава почетак нове геополитичке ере

ВИСОКИ ЗВАНИЧНИК СТЕЈТ ДЕПАРТМАНА: ПОЧИЊЕ НОВА ФАЗА РУСКО-КИНЕСКОГ ЗБЛИЖАВАЊА

* Британски лист оценио: „Одсад се доминација глобалног Запада предвођеног САД више неће узимати здраво за готово, неће се толерисати. После деценија понижења, Русија и Кина су се дигле са колена и сада ће окренути наглавачке неправедни светски поредак створен после Хладног рата“

__________________________________________________________

         ВИСОКИ званичник Стејт департмана, чије име није откривено, оценио је да Заједничка изјава Владимира Путина и Си Ђинпинга сведочи да се Русија и Кина крећу ка даљем свом даљем приближавању.

       Портпаролка Беле куће Џен Псаки одмах потом је изјавила:

       «Ставили смо до знања Кини да ће  дестабилизујући конфликт у Европи нанети штету интересима Кине у целом свету. Упозорили смо такође: да Кина о томе треба да води рачуна».

       Британски дневни лист Daily Telegraph оценио је да сусрет Путина и Сија означава почетак „нове геополитичке ере“.

        „Одсад се доминација глобалног Запада предвођеног САД више неће узимати здраво за готово, неће се толерисати. После деценија понижења, Русија и Кина су се дигле са колена и сада ће окренути наглавачке неправедни светски поредак створен после Хладног рата“.

       Исти лист је Путина назвао „непосредним победником“ у тренутној ситуацији и нагласио да ће савез Кине и Русије ојачати позицију обе земље на светској политичкој сцени и ублажити последице могућих санкција Запада против Москве.

       Daily Telegraph закључује да Москву и Пекинг тренутно везује заједнички циљ – стављање тачке на амерички свет, односно - доминацију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари