Вучић: Подметање Вулину фашизма – то је напад и на Србију и на мене

ИСТИ ПРИЧАЈУ ДА ЈЕ КУРТИ СПАСИЛАЦ ЗА КОСОВО*, А И ЗА СРБИЈУ

* „Иако је Вулин говорио на страначком скупу, иако је рекао да то није мој став, иако сам ја рекао да то није мој став - сваког пута кажу `то је Вучић и то је Србија` јер морају да пронађу кривца у Србији за све. Не дају некоме да има право ни да размишља

* „Када у БиХ кажу да је Косово независно, онда они имају право, али ако кажете у Србији нешто за Републику Српску - онда сте злочинац и нациста

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да оцене да су поруке председника Покрета социјалиста и министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина сличне фашистичким порукама, нису напади на Вулина, већ на Србију и на њега.

       Вучић је у Бриселу за ТВ Пинк, казао да ти који су Вулинове поруке на тај начин класификовали користе сваку прилику да у Србији пронађу кривца.

       "Иако је говорио на страначком скупу, иако је рекао да то није мој став, иако сам ја рекао да то није мој став, сваког пута кажу то је Вучић и то је Србија јер морају да пронађу кривца у Србији за све. Не дају некоме да има право ни да размишља", казао је Вучић.

       Према његовим речима, када они у БиХ кажу да је Косово независно, онда они имају право, али ако кажете у Србији нешто за Републику Српску, онда сте злочинац и нациста.

       "То је тако и ми то морамо да разумемо. Зато ми морамо да будемо обазриви, рационални, пажљивији, да чувамо своје и да на јасан и недвосмислен начин говоримо шта је наша политика", казао је Вучић.

       На молбу да прокоментарише и то што је и министарка спољних послова БиХ тражила да се огради од Вулинових изјава, као и да је реаговао и Покрет слободних грађана и многи други који су рекли да те поруке подсећају на поруке фашизма, Вучић каже да је интересантно како лако од Срба праве фашисте.

       "Нисам сагласан са тим порукама, само што ми није јасно како тако лако од Срба праве фашисте, а од свих других и од ових који данас говоре о геноцидима које је извршила Србија, праве пријатеље", казао је.

       Указао је на то да су подржавали премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и залагали се за њега.

       „Причали су како је то спасилац за Косово, за Србију, спасилац за све, ти исти који данас причају о „српском фашизму“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари