Алијев понудио Јерменима да фактички - капитулирају

АЗЕРБЕЈЏАНСКА АРМИЈА ИСПАЛИЛА ПЕТ РАКЕТА НА ГЛАВНИ ГРАД КАРАБАХА

Степанакерт под азербејџанским ракетама

* Степанакерт и Јереван на то неће пристати иако је Азербејџан последњих недеља преузео контролу над четири од седам рејона на периферији Карабаха који су чинили безбедносни прстен око њега

_______________________________________________________________________

       ИЛХАМ Алијев, председник Азербејџана понудио је Јерменима да његовој армији препусте контролу над Лачинским и Келбаџарским коридором у замену за – обустављање офанзиве на Карабах.

       Поменуо је и део територије поред града Агдама, али је оваква трампа за јерменију и Карабах неприхватљива јер би значила – мат у два потеза. Фактички: капитулацију Карабаха.

       Поменути коридори спајају територију Карабаха са Јерменијом, па би без њих за Јермене рат био унапред изгубљен. На фронтовима или за зеленим столом.

        Армија Азербејџана је последњих недеља преузела контролу над четири од седам рејона на периферији Карабаха који су чинили безбедносни прстен око њега. Међутим, Јермени Карабаха, по свему судећи, неће пристати да се врате у састав Азербејџана, а званични Баку управо то види као крајњи циљ „мировних преговора“.

       Неће, упркос томе што против њих ратују и Турска и немали број припадника сиријске Ал-Каиде (Џебхат ан-Нусра).

       Има их већ толико да је портпарол Министарства одбране Јерменије, Арцрун Ованисјан, изјавио да им је Баку препустио неке делове фронта.

       Председник владе Јерменије Никол Пашињан објавио је да Јермени спремају контранапад на карабахском фронту.

       Ноћас су Азербејџанци испалили пет ракета на Степанакерт, главни град Карабаха. За то су употребили познати руски вишецевни ракетни бацач „Смерч“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари