The New York Times: Не зна се где је Да Винчијев „Спаситељ света“

ТРЕБАЛО БИ ДА ЈЕ У ФИЛИЈАЛИ ЛУВРА У АБУ-ДАБИЈУ, АЛИ ЧУВЕНЕ СЛИКЕ ТАМО НЕМА

* У новембру 2017-те „Спаситеља света“ је за рекордних 450 милиона долара (урачуната и комисија Christie's) купио саудијски принц Бадр бен Абдула бен Мухамед бен Фархан Ал Сауд

* ФАКТИ: Данашњи Запад себи уопште не поставља питање: сме ли слика попут „Спаситеља света“ бити у нехришћанским рукама? Ако може, Запад продаје и таква уметничка дела  са намером да масно заради. Ако муслиман да највише – њему „Спаситељ света“!  

___________________________________________________________________________

          ОСОБЉЕ филијале Лувра у Абу-Дабију не зна где се налази слика Леонарда да Винчија „Спаситељ света“ – објавио је The New York Times.

          Амерички лист тврди да је та филијала Лувра – а једина је у свету која има дозволу да користи оригинални бренд Лувра – у септембру 2018-те отказала изложбу слика „без објашњења разлога“.

          Министарство Абу-Дабија за културу и туризам одбило је да одговара на питања повезана са Да Винчијевом сликом. међутим, некли сарадници музеја – чији идентитет се не открива – наводно су признали да не располажу информацијама где се „Спаситељ света“ налази.

          А требало би да је у музеју.

          Други извор New York Times навео је да ни париски Лувр такође не може да утврди где се чувена слика налази.

          Упркос томе, званичници и у Француској и у УАЕ се надају да ће слика бити ускоро пронађена.

          У париском Лувру не крију да планирају да „Спасиетља света“ укључе у експозицију поводом 500 година од смрти Леонарда да Винчија.

          У новембру 2017-те „Спаситеља света“ је за рекордних 450 милиона долара (урачуната и комисија Christie's) био продат „приватном колекционару“.

          New York Times тврди да је слику купио саудијски принц Бадр бен Абдула бен Мухамед бен Фархан Ал Сауд.

          Власти Абу-Дабија се засад уздржавају од било каквих коментара.

          Лувр у Абу-Дабију отворен је 2017-те.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари