Орбанов Фидес осваја двотрећинску већину – пораз мађарских либерала и еврофанатика

ИМАЋЕ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ 133 ПОСЛАНИКА У НАЦИОНАЛНОМ ПАРЛАМЕНТУ СА 199 МЕСТА

  • ФАКТИ: Мађари су гласали и о власти и о државном курсу у наредне четири године. У Бриселу, Берлину и Паризу немају чему да се радују. Зато се – на плану државног суверенитета и самосталности – Орбанова Мађарска опет показује као пожељна `будућност` за земље попут Србије

          КАКО се и могло очекивати, партија мађарског премијера Виктора Орбана убедљиво је победила на парламентарним изборима који су одлучивали не само ко ће формално владати у Будимпешти него и којим курсом ће наредних година ићи наш северни сусед.

          Офбанов Фидес – наон пребројаних 70 одсто бирачких листића – добија 133 посланичка места у националном парламенту који их има укупно 199.

          Ово је велика и значајна победа којој се неће обрадовати у Бриселу, Паризу и Берлину. Јер, та победа је истовремено и поираз мађарских либерала и еврофанатика.

          На истом проценту пребреојаних гласова, Јобик (Покрет за бољу Мађарску) треба да има 27 посланика, МПС (Мађарска социјалистичка партија) 20, Демократска коалиција 9, ЛМП (Политика може бити другачија) 7, а још три партије – по једног.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари