Трамп поново објавио да жели добре односе са Русијом и Путином

А ЏОНСОН ПОКУШАВА ДА УПОРЕДИ ФУДБАЛСКИ МУНДИЈАЛ У РУСИЈИ СА „ХИТЛЕРОВОМ ОЛИМПИЈАДОМ“

        ДОНАЛД Трамп поново је изјавио да би волео да нормализује односе са Русијом.

        Притом је критиковао америчке медије који су њега критиковали што је честитао изборну победу Владимиру Путину - уместо да га критикује.

        Трамп је поновио да САД треба да имају добре односе са свим земљама, укључујући и Русију. Још је разјаснио:

        „Лажљиви медији шизе. Хтели би да критикујем Путина. Имати добре односе са Русијом, а и са другима - то је добро, а не лоше! Русија нам може помоћи да решимо проблеме са Северном Корејом, Сиријом, Украјином, Исламском државом и Ираном. Чак и са трком у наоружању која се примиче.“

        Још је додао: „Буш је покушао да створи добре односе са Москвом, али му је недостајало довитљивости. И Клинтон и Обама су покушали, али код њих или није било енергије или хемије у односима са Русијом. Сетите се ресетовања односа. Мира помоћу силе“.

        За разлику од америчког лидера, министар спољних послова Велике Британије Борис Џонстон рекао је му је мучно и да помисли како руски председник Владимир Путин „ликује“ због Светског првенства у фудбалу које ће се овог лета одржати у Русији.

        Џонсон је у одбору за спољне послове британског парламента рекао да се слаже с лабуристичким послаником који је упоредио Светско првенство у Русији са Хитлеровом употребом Олимпијских игара 1936. за пропаганду нацистичког режима.

       „Мислим да је поређење са 1936-ом сасвим исправно. Мислим да је мучан призор, искрено, замисао како Путин ликује на том спортском догађају“, рекао је Џонсон.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари