Хистерија на Западу поводом Источне Гуте слична оној када су њихови терористи губили Алеп

СИРИЈА ТРАЖИ МЕЂУНАРОДНУ ИСТРАГУ О ЗЛОЧИНИМА КОЈЕ СУ У РАКИ ПОЧИНИЛИ АМЕРИКАНЦИ

          ПОБУЊЕНИЧКЕ и терористичке формације које је Запад наоружао и инсталирао у Сирији губе откако се Русија умешала у рат, па њихове газде у Вашингтону, Лондону, Паризу и Бриселу истерично протестују и прете и поводом Источне Гуте – као што су то чиниле док су њихови губили битке и рат у Алепу.

          Британска премијерка Тереза Меј и амерички председник Доналд Трамп оценили су да Русија сноси велику одговорност за нападе сиријских снага у Источној Гути, побуњеничко-терористичкој енклави код Дамаска.       

          Ухватили су се, као и увек у сличним приликама, за „ужасавајућу хуманитарну ситуацију“.

          Председник Француске Емануел Макрон истовремено је затражио од иранског колеге Хасана Роханија да изврши притисак на сиријске власти како би били „обустављени напади у Источној Гути“, саопштила је Јелисејска палата.

          Ноћас се поново огласила Бела кућа. Њена портпаролка Сара Сандерс изјавила је да Русија игнорише резолуцију Савета безбедности о прекиду борби источно од Дамаска.

          Навела је да су руски авиони од 24. до 8. фебруара најмање 20 пута „бомбардовали Дамаск и Источну Гуту“ и да офанзива на западне штићенике подсећа на „виђено у Алепу“.      

          У међувремену је Министарство одбране Русије саопштило да се из Источне Гуте свакодневно ракетама и минобацачима туку предграђа Дамаска и његове стамбене четврти.

          Прецизирало је да је само један цивил успео да изађе са територије коју контролишу терористи и наоружана опозиција за време „шесте хуманитарне паузе“. Зато што им то не дозвољавају, а свих пет `хуманитарних коридора` држе под ватром.

          Државно руководство Сирије ноћас је саопштило да подржава идеју да се отвори међународна истрага о злочинима које су у Раки починили Американци и коалиција којој су на челу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари