Кнежевић: Мене и Мандића оптуживали да смо шпијуни, а шпијунирали су једни друге – ко зна за кога

СУМЊА ДА КАТНИЋ ПРИКРИВА ЂУКАНОВИЋА И МАРКОВИЋА – ТРАЖИ ДА МУ ПОЛИЦИЈА ДОЗВОЛИ ДА НОСИ ОРУЖЈЕ

Милан Кнежевић

* „Тражим да специјални тужилац Миливоје Катнић буде суспендован и процесуиран. Отворено сумњам да су материјали и транскрипти прислушкивања Катнића завршили не само код криминалних група већ једног броја високих државних функционера који су имали прилику да координирају сектором безбедности или су били укључени у сектор безбедности"

* „Катнић је изнео нове елементе у случају Државни удар. Открио је да је онај први сведок Паја Велимировић, који се у исказу сетио Мојковачке битке, уствари то урадио по налогу извесног попа коме се исповедио у неком манастиру, а он му је рекао да се јави Центру безбедности. То баца светло на оно што је била брутална монтажа... Катнић је саопштио да је постојао и други сценарио

* „Ситуација у безбедносном сектору Црне Горе је алармантна. Надлежне институције у што скорије треба да се обрачунају са криминалцима унутар институција, а не изван њих

_____________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Демократске народне партије (ДНП ЦГ), посланик и председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану - Милан Кнежевић - казао је да главни специјални тужилац Миливоје Катнић треба одмах да буде суспендован и процесуиран, јер, како је казао, аферу прислушкивања жели да сведе на злоупотребу службеног положаја како би зауставио надлежне органе да дођу до истине о томе ко су налогодавци.

       „Ово што се дешава има елементе организоване криминалне групе у продуженом трајању, чији је члан бивши шеф АНБ-а Дејан Перуничић. Ако је Перуничић према Катнићу једини осумњичени - јасно вам је да ће се све завршити са шест месеци условне казне или наногицом. Ово што се дешава у Црној Гори већ од 2016. или 2017. има све елементе шпијунаже", казао је Кнежевић.

Миливоје Катнић

       Он цени да је учињена непроцењива штета по безбедност.

       „Оно што смо видели у Одбору даје ми за право да је давно требало расформирати АНБ и ући у реформе Закона о тужилаштву како би се оно укинуло и формирало ново", казао је Кнежевић на конференцији за новинаре.

       Сумња да Катнић покушава да сакрије председника Мила Ђукановића или посланика ДПС-а, а бившег премијера Душка Марковића.

       „Отворено сумњам да су материјали и транскрипти прислушкивања Катнића завршили не само код криминалних група већ једног броја високих државних функционера који су имали прилику да координирају сектором безбедности или су били укључени у сектор безбедности", казао је Кнежевић.

Булатовић није разоткрио

прислушкивање Катнића

       Он је саопштио да бивши функционер АНБ-а Лука Булатовић није разоткрио уређаје за прислушкивање у кабинету Катнића.

       „Није ми јасно зашто се овако дуго чекају резултати обдукције која би требала да буде приоритетна у сваком смислу. Немам дилему да ВДТ у стању ВД-а Дражен Бурић треба да одузме случај Миливоју Катнићу у Специјалном државном тужилаштву и да лично руководи истрагом, јер ће Катнић учинити све да се од овога направи фарса", казао је Кнежевић.

       Он је рекао да је Катнић саопштио јуче на седници Одбора нове елементе у случају "Државни удар".

Паја Булатовић

       "А то је да је онај први сведок Паја Велимировић, који се у исказу сетио Мојковачке битке, уствари то урадио по налогу извесног попа коме се исповедио у неком манастиру, а он му је рекао да се јави Центру безбедности. То је нови елемент који баца светло на оно што је била брутална монтажа", казао је један од лидера ДФ-а.

       Катнић је, додаје Кнежевић, јуче саопштио да је постојао и други сценарио.

       Кнежевић је најавио да ће тражити да тај Катнићев исказ буде предочен већу којим председава Зоран Радовић и да ће поново поднети кривичну пријаву против Катнића због нових информација које је изнео о случају "Државни удар".

       Саопштио је и да је јуче са Катнићем имао вербални сукоб на ивици физичког инцидента.

Ситуација у безбедносном

сектору алармантна

       Он је истакао да је ситуација у безбедносном сектору Црне Горе алармантна.

       "Надлежне институције у што скорије треба да се обрачунају са криминалцима унутар институција, а не изван њих”, рекао је он.

       Поручио је да ће као председник Одбора за безбедност инсистирати да се случај прислушкивања расветли.

"Угрожена ми је безбедност, тражићу

дозволу да носим оружје"

       Саопштио је и да му је безбедност угрожена, али су, каже, процене да му не треба обезбеђење.

       "Ја и не тражим обезбеђење само сам тражио и тражићу од полиције да ми дозволи да носим оружје. Обезбеђење ми није потребно. На дневном нивоу добијам информације да ми је безбедност угрожена”, казао је Кнежевић.

Дејан Перуничић - Ђукановићева десна рука

       „Сада долазимо до парадокса да су они који су Андрију Мандића и мене и ДФ оптуживали да смо шпијуни, страни агенти и да радимо против интереса Црне Горе, шпијунирали једни друге за интересе ко зна кога, и сада покушавају да класично кривично дело шпијунаже подведу под злоупотребу службеног положаја, јер је наводно Дејан Перуничић био забринут за безбедност Миливоја Катнића", казао је Кнежевић.

       На питање кога је Катнић оптужио за прислушкивање на јучерашњој седници, Кнежевић је рекао да не може да говори о детаљима, али да је суштина да је Перуничић наводно изјавио Катнићу да га је прислушкивао за његово добро.

       Додао је да не зна да ли ће бити нових хапшења везано за тај случај, али сматра да мора бити нових саслушања и истиче да је неопходно да се утврди да ли у том случаја има елемената „организоване криминалне групе“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари