Ђукановићеви медији: Абазовић илегалио користи крипто-телефон - с ким преко њега дели тајне?

ОТВОРИЛИ И МОГУЋНОСТ: ДА ЈЕ ТО НЕКО КО ЈЕ ИЗВАН БЕЗБЕДНОСНОГ СИСТЕМА ЦРНЕ ГОРЕ

* Подгоричка „Побједа“ која је под контролом Мила Ђукановића: Абазовић никада није одговорио на прозивке о Северној Македонији, коју је посјетио званично два пута - једном пре именовања за потпредседника и једном послије тога. Нема одговора и зашто се састајао сс лажним дипломатом Стеваном Симијановићем. Имају ли међусобне везе Северна Македонија и наводно компромитујући снимци Абазовића из те земље, тобожња понуда од 21 милион евра (за формирање власти са ДПС-ом)?

_______________________________________________________________

       НАКОН што су подгорички медији обелоданили да је Дритан Абазовић признао Одбору за безбедност да већ дуже време има приватни криптовани телефон, али да није објаснио у које сврхе га користи, подгоричка „Побједа“ је поставила питање: с киме то потпредседник Владе, задужен за координацију свих безбедносних служби, "дели тајне".

       Навела је да јој Абазовић јуче није одговарао на позиве и навела - позивајући се на `своја сазнања` - да Абазовић ни на седници Одбора за безбедност није био вољан да било шта с тим у вези појашњава, осим да је криптовани телефон добио на поклон.

       Лист констатује да је индикативно, иако није незаконито имати криптовани телефон, да га координатор свих служби безбедности користи као приватно лице и да није обавестио државу да користи телефон с уграђеним специјалним софтвером.

       „Побједа“ напомиње да је карактеристика криптованих телефона да сваки има свог "парњака", односно да може да буде у посебној групи корисника исте енкрипције, која функционише као затворени систем.

       Уколико су у тој групи људи из безбедносног сектора Црне Горе, онда се може закључити да Абазовић паралелно и тајно координира део обавештајне службе.

       Али, како кажу, уколико се све то ради без претходне консултације с врхом АНБ-а или у групи постоје људи који су ван безбедносног сектора, онда то отвара низ политичких питања.

       „Иако за сада ћути, Абазовић ће врло брзо морати да јавности понуди одговор: с ким дели тајне и какве тајне", пише лист.

       Указују да је Абазовић у континуитету у жижи разних афера "обавијених велом тајне".

       С тим у вези наводе и да Абазовић никада није одговорио на прозивке о Северној Македонији, коју је посетио званично два пута - једном пре именовања за потпредседника и једном после тога.      

       Координатор свих служби безбедности оставио је, наводе, црногорску јавност без одговора и зашто се састајао с "лажним дипломатом" Стеваном Симијановићем.

       „Имају ли међусобне везе Северна Македонија и наводно компромитујући снимци Абазовића из те земље, тобожња понуда од 21 милион евра (за формирање власти са ДПС-ом), као и сусрети са Симијановићем вероватно координатор служби безбедности никада неће одговорити", наводи лист и додаје:

       „Оно што је јасно је да је телефон добио како би заштитио комуникацију са саговорником који, такође, користи криптовани телефон".

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари