ДФ спреман да партнерима препусти функцију премијера, али тражи удар на Ђукановића

ИНСИСТИРА НА ДОГОВОРУ О ВЛАДИ ДО 10. ДЕЦЕМБРА И БОРБИ ПРОТИВ КРУПНОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈ

* Своју политичку платформу ДФ проследио Демократској Црној Гори, Демосу, УРА, ЦИВИС-у, СНП-у, Радничкој, Уједињеној и Правој Црној Гори

___________________________________________________________

       ДЕМОКРАТСКИ фронт (ДФ) објавио је своју антикризну политичку платформу којом је показао спремност да одустане од места премијера Црне Горе, које му по изборном резултату припада, а све ради договора, да би влада, како наводе, коначно кренула у обрачун са организованим криминалом и корупцијом.

       У Платформи је ДФ понудио колегама из коалиција "Мир је наша нација" и "Црно на бијело" да за новог премијера подржи кандидата којег предложи једна од те две коалиције.

       ДФ предлаже колегама да се у нову владу Црне Горе обавезно укључе аутентични представници мањинских народа, и то на одговорним позицијама.

       "ДФ инсистира да се преговори воде брзо и ефикасно, без икаквих условљавања са било чије стране и да се заврше до 10. децембра", наводи се у Платформи ДФ-а која је представљена на конференцији за новинаре.

       Платформа ДФ прослеђена је Демократској Црној Гори, Демос-у, УРА, ЦИВИС-у, СНП-у, Радничкој, Уједињеној и Правој Црној Гори.

       Из ДФ-а сматра да годину дана од формирања Влада Црне Горе "није испоручила грађанима оне резултате које је опозиција обећавала на изборима 30. августа 2020. године, да тоталитарни режим Мила Ђукановића није демонтиран".

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари