Захарова: Апсолутно је неприхватљива Рамина изјава о уједињењу Албаније и Косова

НАГЛАСИЛА ДА „КОНЦЕПТ СРПСКОГ СВЕТА НИЈЕ У СУПРОТНОСТИ СА МЕЂУНАРОДНИМ ПРАВОМ“

* Портпарол Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: Промовисање планова за стварање "велике Албаније" грубо противречи одредбама Резолуције Савета безбедности УН 1244 и подрива стабилност у региону. Посебно је чудно чути да се кршење темељног документа за косовско решење проглашава кључним циљем политичке каријере лидера једне од земаља балканског региона“

_____________________________________________________

       ИЗЈАВА премијера Албаније Едија Раме о уједињењу земље са Косовом је апсолутно неприхватљива – изјавила је Марија Захарова.

       Званична представница Министарства иностраних послова Русије притом је нагласила да промовисање планова за стварање "велике Албаније" грубо противречи одредбама Резолуције Савета безбедности УН 1244 и да подрива стабилност у региону.

        „Посебно је чудно чути да се кршење темељног документа за косовско решење проглашава кључним циљем политичке каријере лидера једне од земаља балканског региона“, истакла је Захарова.

       Оценила је да се дефектни наступи не уклапају у контекст напора Београда и Тиране да створе јединствено тржиште. И додала:

       „Рачунамо на адекватну реакцију западних покровитеља пројекта косовске„ државности“ на ову очигледну провокацију. Изузетно је изненађујуће што им не сметају такви субверзивни позиви, док нападају Београд у вези са његовим оправданим хуманитарним концептом "српског света" који није у супротности са међународним правом“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари