Захарова: Ђукановићеве оптужбе против Русије су покушај враћања изгубљеног дела власти

ОН ОПТУЖИО МОСКВУ ДА ПОДРИВА ЦРНУ ГОРУ И ПОМАЖЕ ВЕЛИКОСРПСКИМ АМБИЦИЈАМА БЕОГРАДА

        ПOРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су оптужбе црногорског председника Мила Ђукановића на рачун Русије о мешању у унутрашње ствари Црне Горе покушај обнове власти под покровитељством Ђукановића.

       Захарова је оценила да група око црногорског председника упорно наставља да игра на црквену карту, а да је циљ унети забуну, поделити Црногорце на пријатеље и непријатеље и подићи степен напетости у друштву у циљу обнове власти под покровитељством Ђукановића, преноси РИА Новости.

       Указала је да се истовремено марљиво скрива чињеница да је под претходном владом, која је била усмерена на такозвани евроатлантски избор, игнорисано мишљење значајног дела становништва Црне Горе, јавља Танјуг.

       Захарова је указала да је такав презрив однос према сопственом народу постао извор проблема, а не мешање споља.

       Председник Црне Горе Мило Ђукановић у недељу је оптужио Русију и Руску православну цркву за ревизионизам и дестабилизацију Црне Горе у, како је саопштено из његовог кабинета, покушају да удовољи „империјалним амбицијама” званичне Москве и „великосрпским амбицијама Београда”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари