Русија поводом Украјине више не прави разлику између Европске уније и НАТО

ПОЉАНСКИ: ЕУ ПРЕДЊАЧИ У НАОРУЖАВАЊУ КИЈЕВА - САДА СЕ ПРОТИВИМО УЛАСКУ УКРАЈИНЕ У ЕУ

* Сергеј ЛАВРОВ: Европска унија се од конструктивне економске платформе претворила у агресивног, милитантног играча, па безазленост жеље украјинских власти да јој се придруже изазива озбиљне сумње. Европска унија сада се креће по стазама које поставља НАТО, са трендом да се спаја са Северноатлантском алијансом. Заправо, да обавља функције њеног додатка

* Дмитриј ПОЉАНСКИ, заменик сталног представника РФ при СБ УН: У овој фази не видим никакве могућности за дипломатско решење за Украјину

_____________________________________________________________

       ЗВАНИЧНА Москва је одустала од непротивљења уласку Украјине у Европску унију.

       Ово је открио Дмитриј Пољански, први заменик сталног представника у УН. Објаснио је и зашто:

       „До преговора у Цариграду нисмо били много забринути за држање Европске уније. Али, ситуација се променила након изјаве господина Бореља да „овај рат мора да се добије на бојном пољу. " < ... > Због тога је сада наш став о (приступању Украјине) ЕУ сличнији ставу о уласку Украјине у НАТО".

       Пољански је посебно указао да је Еевропска унија лидер у снабдевању Украјине оружјем. И нагласио:

       „У том смислу Москва више не види велику разлику између Европске уније и НАТО“.

       Други по рангу дипломата Русије у Савету безбедности УН открио је да више није сигуран у скору могућност дипломатског решења ситуације у Украјини:

       "У овој фази, искрено, не видим никакве могућности за дипломатско решење, с обзиром на позицију Украјине инастојања западних земаља да се сукоб распламса. Морам признати да тренутно нема могућности за дипломатију".

       Огласио се и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, нагласивши:

       „Европска унија се од конструктивне економске платформе претворила у агресивног, милитантног играча, па безазленост жеље украјинских власти да јој се придруже изазива озбиљне сумње.

       - Европска унија сада се креће по стазама које поставља НАТО, са трендом да се спаја са Северноатлантском алијансом. Заправо, да обавља функције њеног додатка“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари