МИП Русије: Појачава се антидејтонска демонизација српског народа у БиХ

МОСКВА ЗАБРИНУТА „НЕПОВОЉНИМ ТРЕНДОМ РАЗВОЈА СИТУАЦИЈЕ У БиХ“

* Руско министарство затражило да престане деструктивно мешање у ствари БиХ и упозорило: „Жеља да се искористи механизам Управног одбора Савета за спровођење мира за решавање питања која се не тичу Дејтона наноси очигледну штету овој вишестраној институцији која је у последње време била у значајном степену дискредитовна кршењима праксе консензуса у тој дјелатности

_____________________________________________________________

       РУСИЈА је забринута неповољним трендом развоја ситуације у БиХ и позива да се обустави деструктивно мешање у послове ове земље, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

       - Забринути смо неповољним трендом развоја унутарполитичке ситуације у БиХ. Нова спирала међунационалне напетости у земљи, изазвана неодговорним поступцима бившег високог представника Валентина Инцка, добија размере без преседана, ствара потенцијалну претњу стабилности и безбедности у БиХ и на целом Балкану - наводи се у коментару који је објављен на сајту МИП-а.

       Руско Министарство сматра недопустивим и очигледним антидејтонски карактер политике демонизације српског народа у БиХ, коју упорно спроводе одређене снаге у оквиру БиХ, као и из иностранства.

       - Позивамо да се хитно прекине деструктивно мешање у унутрашње ствари суверене земље. Жеља да се искористи механизам Управног одбора Савета за спровођење мира за решавање питања која се не тичу Дејтона наноси очигледну штету овој вишестраној институцији која је у посљедње време била у значајном степену дискредитовна кршењима праксе консензуса у тој делатности - додали су у МИП Русије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари