Лавров: Запад Русију третира као непријатеља јер одбија да му се потчини

ОТКРИО ДА ЈЕ БАЈДЕН ОД ПУТИНА ТРАЖИО ДА РФ РАДИО СЛОБОДУ НЕ ДРЖИ ЗА „СТРАНОГ АГЕНТА“

* „Западне земље не воле Русију јер није испунила њихова очекивања. Распршиле су се илузије које је Запад имао након распада Совјетског Савеза и након првих година Руске Федерације - да ће Москва бити послушна. Русија се зато сада сматра непријатељем и претњом против које је неопходно деловати као јединствени фронт“

* Западне земље око Русије праве појас нестабилности. Желе да је окруже санитарним кордоном, зато покушавају да „избуше“ Молдавију и Белорусију

* Нагласио да ће Русија и даље водити независну спољну политику и наставити да јача свој суверенитет, чувајући се изолације и конфронтације и уввлачења у трку у наоружању

__________________________________________________

       ЗАПАД настоји да око Русије створи „појас нестабилности“, са намером споља утиче на ситуацију у Русији, посебно у вези са септембарским изборима, рекао је Сергеј Лавров.

       Министар иностраних послова РФ је заједно са Сергејом Шојгуом међу пет првих личности на изборној листи за  Државну Думз владајуће Јединствене Русије.

       Нагласио је да западни политички стратези не крију да желе да подрију унутрашњу политичку стабилност у Русији и да се притом користе фалсификованим чињеницама и оптужбама без покрића.

       Додао је да Запад суседе Русије ставља пред избор: „Или сте са нама или са Русијом“.

       Западне земље желе, како је рекао, да Русију окруже санитарним кордоном, зато покушавају да „избуше“ Молдавију и Белорусију.

       Истакао је да ће Русија и даље водити независну спољну политику и наставити да јача свој суверенитет, чувајући се изолације и конфронтације и уввлачења у трку у наоружању.

       Посебно је нагласио да Запад атакује Русију због њене независне спољне политике:

       „Они који се не покоре и не сарађују - кажњавају се санкцијама, политичким остракизмом, па чак и војним притиском и организовањем разних револуција у боји.

       Запад не жели да се помири с чињеницом да су његове историјски успостављене водеће позиције остале у прошлости“.

       Раније је министар иностраних послова оптужио Запад за свакодневне покушаје мешања у руске послове.

       Открио је да је Џо Бајден од Владимира Путина у Женеви тражио да Москва „остави на миру“ америчку станицу Радио Свобода (сијамски близанац Слободне Европе) која је у Русији проглашена за „страног агента“.

       Додао је да се Американци буне иако су сами за стране агенте (по свом закону из 1938-ме) прогласили и RT и Спутњик. Као и амерички партнери Спутњика.         

       Лавров је додатно указао и прецизирао:

       „Западне земље не воле Русију јер није испунила њихова очекивања. Распршиле су се илузије које је Запад имао након распада Совјетског Савеза и након првих година Руске Федерације - да ће Москва бити послушна. Русија се зато сада сматра непријатељем и претњом против које је неопходно деловати као јединствени фронт“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари