Лавров: Русија инсистира на поштовању Резолуције 1244 и међународног права

НАГЛАСИО: „МОСКВА ЋЕ ПОДРЖАТИ СВАКО РЕШЕЊЕ КОЈЕ ПРИХВАТЕ СРБИЈА И СРПСКИ НАРОД“

 

* Након састанак са председником Србије Александром Вучићем на конференцији за новинаре нагласио да Решење за КиМ мора бити плод дијалога Београда и Приштине и одобрено у Савету безбедности УН

       МИНИСТАР спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је у Београду да Русија сматра да решење за Косово и Метохију мора бити постигнуто у дијалогу Београда и Приштине и одобрено од Савета безбедности УН.

       “Ми ћемо прихватити било које решење које прихвати Србија и српски народ”, изјавио је шеф руске дипломатије.

       Лавров је након састанак са председником Србије Александром Вучићем на конференцији за новинаре нагласио да Русија када је реч о Космету инсистира на поштовању Резолуције 1244 и међународног права.

       Он је рекао да је Русија забринута провокацијама Приштине крајем септембра на северу Косова, те да поздравља суздржаност коју је показао Вучић и његов ангажман да ситуација буде решена мирно.

       Лавров је рекао да је Вучићу пренео поздраве руског преседника Владимира Путина и жеље за активан наставак сарадње две земље, коју је оценио добром.

       Он каже да ће бити договорен наредни састанак два председника.

       Лавров је синоћ стигао у Београд, где су га на Међународном аеродрому “Никола Тесла”, уз највише државне почасти, дочекали министар спољних послова Србије Никола Селаковић, као и амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко.

       Он ће учествовати на јубиларном састанку на високом нивоу Покрета несврстаних, где ће како је раније најављено, пренети поруку председника Руске Федерације Владимира Путина, у којој се истиче посебан значај који Москва даје активностима овог покрета који обједињава 120 земаља и промовише принципе равноправне међудржавне сарадње.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари