Лавров државном секретару Ватикана: Запад преко НАТО води крсташки рат за уништење Русије

ОД ГУТЕРЕША ЗАТРАЖИО ДА ПРИСИЛИ КИЈЕВ ДА ОБЈАВИ ИМЕНА ЉУДИ ЧИЈИ `ЛЕШЕВИ` СУ ПОКАЗАНИ У БУЧИ

Григориј Карасин, Сергеј Лавров и Василиј

Небвензја у Савету безбедности УН

* Пјетру Паролину пренео да Москва неће дозволити Западу да искористи Украјину као одскочну даску за безбедносне претње Русији

________________________________________________________

       РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров је на састанку са државним секретаром (шефом владе) Ватикана кардиналом Пјетром Паролином рекао да је криза у односима са Западом резултат „крсташког рата“ НАТО за уништење Русије.

       „Током разговора, министар је објаснио разлоге актуелне кризе у односима Русије и Запада, која је резултат крсташког рата НАТО да уништи Русију и подели свет“, наводи се у саопштењу руског Министарства иностраних послова РФ.

       Лавров је током говора на састанку Савета безбедности УН рекао да Москва неће дозволити Западу да искористи Украјину као одскочну даску за безбедносне претње Русији.

       Нагласио је да Москва има много доказа о злочиначким акцијама оружаних снага Украјине.

       Указао је да Међународни кривични суд игнорише више од 3.000 указивања на злочине над становницима Донбаса.

       Тим поводом је позвао генералног секретара УН Антонија Гутереша да искористи свој ауторитет и натера Кијев да објави списак свих погинулих у украјинском граду Бучи.

       „Затражите да украјинске власти објаве имена оних људи чији су лешеви приказани у граду Буча. Мислим да ће свима бити корисно да се позабаве том епизодом“, рекао је Лавров.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари