Апел Захарове: Ко нађе памет коју је изгубила Бербок – нека јој хитно врати

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ НЕМАЧКОЈ МИНИСТАРКИ СПОЉНИХ ПОСЛОВА „СВАКОГ ДАНА СВЕ ГОРЕ“

* Оштро одреаговала на изјаву Аналене Бербок, која је на Фокс њузу током посете Сједињеним Државама назвала кинеског председника Си Ђинпинга диктатором, рекавши: „Украјина мора да победи, иначе ће победа Русије постати знак за диктаторе света, на пример - за председника Кине“

________________________________________________________

         ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова апеловала је на све који могу да помогну немачкој министарки спољних послова Аналени Бербок да „поврати изгубљени разум“.

         „Ко год да је пронађе разум који је Бербок изгубила,  хитно га врати власнику јер му је сваког дана све горе“, написала је Захарова на свом Телеграм-каналу.

         Овако је одреаговала на изјаву Бербок, која је на Фокс њузу током посете Сједињеним Државама назвала кинеског председника Си Ђинпинга диктатором.

         Упитана како види крај украјинског сукоба, Бербок узвратила да „Украјина мора да победи, иначе ће победа Русије постати знак за диктаторе света, на пример - за председника Кине“.

         Немачка је веома зависна од кинеске потражње за немачким производима.

          Упркос томе, Берлин често позива свет да се бори против Кине. Сама Бербок је 22. августа рекла да кинеска политика постаје све агресивнија и да је зато за Немачку  важно да шири сарадњу са Аустралију и другим земљама пацифичког региона.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари