Амбасада Русије у Сарајеву: Подржава ли Америка стварање „велике БиХ“?

ПОРУЧИЛА ПАЛМЕРУ И НЕЛСОНУ: ЈОШ САМО ФАЛИ ДА НАС ОПТУЖИТЕ ЗА УБИСТВО ФРАНЦА ФЕРДИНАНДА

* Американцима поставила питање: Неће ли речи Метјуа Палмера да САД подржавају стварање „велике БиХ“ постати сигнал за Бошњаке који живе у Србији, Црној Гори, покрајини Косово, Северној Македонији, Хрватској и Словенији да је дошло време за стварање "велике БиХ"?

* Ерик Нелсон недавно је говорио о `песници` Русије, док Америка БиХ пријатељски пружа руку. Сада он Дејтон назива `ретроградним` (занима нас шта би на то рекао `творац изворног Дејтона` Ричард Холбрук), па одмах истиче да су санкције на столу! И због чега? Због кршења Дејтона (изворног или модификованог?) и `корупције`! Испоставља се да су у пријатељској песници (руци) ипак санкције, за сваки случај“

________________________________________________

       АМБАСАДА Руске Федерације у БиХ одреаговала је на изјаве специјалног изасланика Стејт департмана за западни Балкан Метјуа Палмера и амбасадора САД у БиХ Ерика Нелсона у којима су за све невоље у БиХ окривили Русију.

       „Са занимањем смо се упознали са изјавама специјалног изасланика америчког Стејт департмента за западни Балкан Палмера и Амбасадора САД у БиХ Нелсона. Према Палмеру - и очигледно је да није само он тог мишљења - за све невоље БиХ крива је Русија. Такве закључке можемо коментарисати једино реченицом Сергеја Лаврова: 'Добро је што нас још нису окривили за убиство Франца Фердинанда'", саопштено је из Амбасаде Русије.

       У саопштењу се указује на, наведено је, врло занимљиву констатацију Палмера да САД подржавају креирање „велике БиХ“.

       „Приметили смо и омашку у говору. Али, у балканским условима омашке се обично не примећују. Када се овдје говори о нечем великом, мисли се управо на прекрајање граница. Изразит пример су покушаји да се створи велика Албанија", наводи се у реаговању Амбасаде Русије у БиХ.

       Амбасада Русије се у саопштењу пита - неће ли алегорија изасланика америчког Стејт департмента за западни Балкан Палмера постати сигнал за Бошњаке који живе у Србији, Црној Гори, покрајини Косово, Северној Македонији, Хрватској и Словенији да је дошло време за стварање "велике БиХ"?

       „Кад је реч већ изговорена... Такође су занимљиве изјаве амбасадора Нелсона. Колико се сећамо, недавно је говорио о `песници` Русије, док Америка пријатељски пружа руку. Сада колега проглашава Дејтон `ретроградним` (занима нас шта би на то рекао `творац изворног Дејтона` Ричард Холбрук), па одмах истиче да су санкције на столу! И због чега? Због кршења Дејтона (изворног или модификованог?) и `корупције`!", пише у саопштењу.

       Из Амбасаде Русије наводе да се испоставља да су у пријатељској песници (руци) ипак санкције, за сваки случај.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари