Амбасада РФ у БиХ: Монтирана афера „икона“ – неславни покушај суђења Русији

СЛИЧАН ФИЈАСКО ЋЕ ДОЖИВЕТИ И СЛУЧАЈЕВИ БУЧА, КРАМАТОРСК, ПОЗОРИШТЕ У МАРИУПОЉУ...

* Тужилаштво БиХ донело одлуку о неспровођењу истраге у предмету икона" у вези са иконом коју је председник Милорад Додик поклонио Сергеју Лаврову. Након што је од Генералног тужилаштва Украјине добило одговор да се та икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази да је украдена са територије Украјине и да има изузетну уметничку вриједност

__________________________________________________________________

          АМБАСАДА Руске Федерације у БиХ оценила је данашњу вест о затварању предмета "Икона" логичним завршетком неславног покушаја да се распири русофобска хистерија.

          Овај случај је, истичу из Амбасаде, пример како функционише антируска пропаганда, чија је суштина да се измисли повод како би Русију окривили због свих смртних грехова.

          - Тако је било у случају Скрипаља, у случају Наваљног, других сличних информацијских спинова. Тако ће, несумњиво, бити и са злогласном Бучом, Краматорском, драмским позориштем у Мариупољу, Северним токовима. Истина ће победити - речено је у овом дипломатском представништву.

          Тужилаштво БиХ је донело одлуку о неспровођењу истраге у предмету "Икона" у вези са иконом коју је председник Републике Српске Милорад Додик поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

          У наведеном предмету, Тужилаштво БиХ је од Генералног тужилаштва Украјине, добило одговор по замолници за међународну правну помоћ у којем се наводи да се наведена икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази који би указивали да је наведено уметничко дело незаконито премештено, украдено са територије Украјине и да има изузетну уметничку вредност.

           (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари