Сукоби демонстраната и полиције у Атини, у Грчкој почео дводневни генерални штрајк

ПОЛИЦИЈА КОРИСТИЛА СУЗАВАЦ ПРОТИВ ДЕМОНСТРАНАТА

КОЈИ СУ ЈЕ ГАЂАЛИ КАМЕЊЕМ И МОЛОТОВЉЕВИМ КОКТЕЛИМА

        АТИНА, (ФоНет) - У центру Атине је дошло до сукоба полиције и демонстраната који протестују против нових мера штедње, које је влада прихватила како би добила нову траншу помоæи од 130 милијарди евра.

        Полиција је користила сузавац да би растерала демонстранте који су је гађали камењем и молотовљевим коктелима, а за сада нема података да ли је било повређених и ухапшених.

        У саопштењу полиције наводи се да су у центру Атине одржавана два одвојена протеста. На скупу који су организовали комунисти било је више од 10.000 људи, и он је протекао без инцидената.

        На другом скупу било је око 7.000 људи који су се кретали према тргу Синтагма, желећи да дођу до зграде парламента. Из те колоне се издвојила једна група која је ушла у сукоб са полицијом.

        Демонстрацијама у Атини обележен је почетак дводневног генералног штрајка, који је проглашен јуче када је саопштено да је влада прихватила све захтеве Међународног монетарног фонда и Европске централне банке, али и приватних кредитора за смањењем потрошње. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари