Смењени грчки министар вера назвао Ципраса студентом који мора да понавља годину

ФИЛИС ЗА СЕБЕ РЕКАО ДА ЈЕ ПОСВЕЋЕН „ЛЕВИЧАРСКИМ ИДЕАЛИМА“ И ОЦЕНИО ДА ЈЕ ПОТРЕБА НОВА ВЕЗА ДРЖАВЕ И ЦРКВЕ

Никос Филис

        ОДЛАЗЕЋИ министар просвете и верских питања Грчке Никос Филис оштро је данас критиковао православну цркву и премијера Алексиса Ципраса, који га је склонио са функције након реконструкције владе.

        Како је објављено у електронском издању грчког дневника „Катимерини“, током примопредаје дужности, Филис је говорио о „десничарској реторици“ у православној цркви.

        Одлазећи министар је оценио и да је премијер Ципрас „дегенерисао од одличних 20“, што је највиша оцена у школама у Грчкој, ка „студенту који мора да понавља годину због слабог успеха“.

        Филис је рекао и да је било притисака да се склони са чела министарства, али да је то одбијао јер је био посвећен раду тог министарства и „левичарским идеалима“.

        Он је оценио и да је понашање поглавара православне цркве архиепископа Јеронимоса и осталих према њему, поготово када је реч о отпору цркве према његовим плановима да промени веронауку у школама, указало на потребу да се поново од почетка успостави веза између цркве и државе.

        Премијер Грчке Алексис Ципрас спровео је у петак, 5. новембра делимичну реконструкцију своје владе, како би задовољио међународне повериоце и грчку јавност код које му је рејтинг ослабио.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари