Лафазанисово Народно јединство одржало велики митинг у Атини и оптужило Ципраса за издају

ПРОТИВ ЛИДЕРА СИРИЗЕ УСТАЛИ И ЗОИ КОНСТАНТОПУЛУ

И ХЕРОЈ ГРЧКЕ ГЛЕЗОС МАНОЛИС

Панајотис Лафаназанис

  • Панајотис ЛАФАЗАНИС: „Није избор на ванредним изборима између Ципраса и вође Нове демократије Мејмаракиса. Та два компањона гласала су за меморандум са повериоцима и дан после ванредних избора - биће опет заједно. Можете само да бирате између курса Народног јединства и курса ових који су пристали на пљачку нашег народа“
  • Према анкетама, Народно јединство на ванредним изборима може да добије од 3 до 5,5 одсто гласова. Међутим, Лафазанис је на митингу рекао: „Не верујте анкетама! То су лажи! Народно јединство је јаче него што анкете покатују. То потврђује и овај митинг!“

        БИВШИ посланици Сиризе, који су формирали партију Народно јединство, оптужили су свог бившег партијског лидера и премијера Алексиса Ципраса за издају и позвали Грке да гласају против његове странке.

        Истовремено су апеловали на бираче да гласају против свих странака које су подржале нагодбу са повериоцима који Грчкој - у замену за оштре мере штедње - обезбеђује нових 86 милијарди долара кредита.

        Народно јединство је на атинском тргу Омониа организовало предизборни митинг који је изазвао (не)очекивано изазвао огроман интерес.

        Како и не би кад су на митингу наступили донедавни заменик министра одбране Костас Исихос, заменица министра финансија Надја Валавани заменик шефа грчке дипломатија Никос Хунтис.

        Грчки медији су јавили да је на митингу било веома много младих.

        Поздраве својих земаља пренели су представници левих партија: Италије, Француске, Шпаније, САД, Ј. Кореје, Кине, Италије и Шпаније.

        Главни говорник на митингу био је лидер Народног јединства Панајотис Лафаназанис. Он је окупљенима рекао и ово:

        „Није избор на ванредним изборима између Ципраса и вође Нове демократије Мејмаракиса. Та два компањона гласала су за меморандум са повериоцима и дан после ванредних избора - биће опет заједно. Можете само да бирате између курса Народног јединства и курса ових који су пристали на пљачку нашег народа“.

        Лафазанис је посебно нагласио: „Не верујте анкетама! То су лажи! Народно јединство је јаче него што анкете покатују. То потврђује и овај митинг!“

        Лафазанис је такође упозорио: „Нека нико не зове Народно јединство партијом драхме. Валута није фетиш нити самоциљ, већ - средство за ршавање проблема“.

        На митингу је говорила и Зои Константопулу, донедавна председница грчког парламента. Она се окупљенима прво обратила питањем: „Треба ли Грчка да враћа дугове?“

        Уследило је хорско „не“, а она је истакла: „Нека ваше охи чују Лагард (извршна директорска ММФ), Туск (председник Европског савета) и Меркелова“.

        Народни херој Грчке - Манолис Глезос, који је био на челу изборног списка Сиризе - сада је учесницима митинга рекао: „Наша земља ће или победити или бити одбачена 40 година уназад. Пет дана до избора није мало. Идите од куће до куће, од врата до врата, идите својим пријатељима и рођацима и агитујте. Од нас зависи да ли ћемо победити“.

        Према анкетама, Народно јединство на ванредним изборима може да добије од 3 до 5,5 одсто гласова.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари